Cseke Attila: termál élményfürdő épül Nagyszalontán

Cseke Attila: termál élményfürdő épül Nagyszalontán

Új élményfürdő épül Nagyszalontán, a fejlesztési minisztérium 118,05 millió lej finanszírozást biztosít a beruházásra – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter azt követően, hogy a kormány mai ülésén döntött a Toldi Aquapark beruházás jóváhagyásáról.
 
Cseke Attila elmondta: egy új, több mint tízezer négyzetméteres épületet húznak fel, egy új sportkomplexumot, amelynek díszítőelemeit Arany János Toldija ihlette. „Nagyszalontának értékes kincse a termálvíz, ezt aknázza ki a beruházás. A sportkomplexumban a család minden tagja megtalálja a helyét, a kicsik számára csúszdás fürdőzési helyet építünk, a felnőttek termálfürdőben, sókamarában kapcsolódhatnak ki és ápolhatják az egészségüket ” –nyilatkozat a fejlesztési miniszter.
 
A 300 férőhelyes termálfürdőben SPA övezetet alakítanak ki pezsgőfürdővel, masszás szobákat és egy sókamarát. Az élményfürdőben több fedett és fedetlen medence lesz a gyermekek számára csúszdás fürdővel. A fürdő főépületét úgy tervezték, hogy a külső részén stilizált nádast alakítanak ki, utalva Toldi és a farkasok küzdelmének helyszínére, illetve a Nagyszalonta környékén fekvő egykori mocsaras nádasra. Az épületben ugyanakkor étterem és öltözők lesznek, az épület mellett pedig elegendő parkolóhely.
 
A mai döntés értelmében elindulhat a közbeszerzési folyamat az építő leszerződtetése érdekében.
 
 

kapcsolódó

Hírlevél