Cseke Attila: erdélyi települések fejlesztésére és iskolák felújítására ítéltünk oda a Regionális Operatív Programon keresztül 106 millió lejt

Cseke Attila: erdélyi települések fejlesztésére és iskolák felújítására ítéltünk oda a Regionális Operatív Programon keresztül 106 millió lejt

Iskolákat, utakat és járdákat újíthatnak fel, illetve egy új kulturális központ is épülhet a 106.476.282,95 lej értékű finanszírozásból Székelyhídon, Csíkmadarason, Korondon, Hátszegen, Zágorban és Szeben megyében. A támogatást a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium nyújtja a Regionális Operatív Programon keresztül – jelentette be Cseke Attila.

A szaktárcavezető rámutatott: „a minőségi oktatást elősegítő körülmények megteremtéséért dolgozunk, ez prioritás az RMDSZ számára. Korszerű, jól felszerelt iskolákat, élhető településeket építünk”.

Hátszegen új épületszárnnyal bővül a líceum épülete, a Maros megyei Zágor településen pedig, 5,5 millió lejes támogatással, felújítják, kibővítik és felszerelik az iskolát. A csíkmadarasi, székelyhídi és a korondi iskolákat is korszerűsítik, Szebenben pedig a hátrányos helyzetű családokból származó gyerekeket befogadó iskolaközpontot helyezik át egy felújított iskolaépületbe.

Székelyhídon továbbá javítják a település és a környék utcáit, járdáit is, illetve egy új kulturális központ is épül a Székelyhídhoz tartozó Csokalyban – összegezte Cseke Attila. 

kapcsolódó

Hírlevél