Cseke Attila: a fejlesztési minisztérium jól előkészítette a helyreállítási alapból finanszírozott épületfelújítási pályázást Fotó: romanialibera.ro

Cseke Attila: a fejlesztési minisztérium jól előkészítette a helyreállítási alapból finanszírozott épületfelújítási pályázást

Az önkormányzatok felkészülten várták a pályázat megnyitását, csak ezzel magyarázható, hogy egy nap alatt elfogyott a költségkeret közel fele. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztési minisztérium által kidolgozott szabályzás egyszerű volt, átlátható, és időben közöltük minden érintett önkormányzattal, így a pályázók készülni tudtak” – nyilatkozta a szaktárcavezető azt követően, hogy a pályázás első napján elfogyott a 2,8 milliárd eurós, épületfelújításra szánt költségkeret közel fele.

634 kérés érkezett a szaktárcához pénteken, a pályázás első napján több mint 1,3 milliárd euró értékben tömbházszigetelésre, a közintézmények épületeinek felújítására, valamint az épületek földrengésbiztossá és tűzbiztossá tételére.

A helyi és megyei önkormányzatok, illetve a központi hatóságok május végéig iktathatják kéréseiket, vagy amíg a jelenleg még elérhető költségkeret el nem fogy.

kapcsolódó

Hírlevél