Cseke Attila: 3.000 kilométer bicikliúthálózatot építünk

Cseke Attila: 3.000 kilométer bicikliúthálózatot építünk

247,5 millió eurós támogatást biztosít a fejlesztési minisztérium 3.000 km turisztikai bicikliúthálózat megépítésére – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es miniszter.

A szaktárca a helyreállítási alapból finanszírozott utolsó pályázati kiírását indítja hétfőn, december 5-én. A minisztérium online pályázati felülete már ma elérhető gyakorlatozás céljából azok számára, akik pályázhatnak bicikliútépítésre. A pályázati útmutató hamarosan megjelenik a Hivatalos Közlönyben.

A turisztikai látványosságokat, településeket összekötő bicikliutakat töltésekre és csökkentett forgalmú autós utakkal párhuzamosan építik, az önkormányzatok és központi hatóságok olyan útszakaszok megépítésére pályázhatnak, amelyek legalább 150 kilométer hosszúak, legalább három megyét átszelnek, és kisebb bicikliutakat is becsatlakoztatnak. A gátakon, töltéseken épülő bicikliutak legalább két települést összekötnek, és legalább 10 kilométer hosszúak lesznek.

A bicikliúthálózat csatlakozik az EuroVelo európai bicikliúthoz, és a kerékpáros, egészségesebb és környezetbarát kirándulásra bátorít - mutatott rá Cseke Attila fejlesztési miniszter. A pályázás december 11-én zárul.
 
 

kapcsolódó

Hírlevél