A Fenntartható Fejlődés Főosztály a közszolgálatban nyújtott kiválóságért és innovációért díjat nyert

A Fenntartható Fejlődés Főosztály a közszolgálatban nyújtott kiválóságért és innovációért díjat nyert

A kormányon belül működő Fenntartható Fejlődés Főosztály megkapja az ENSZ Gazdasági és Szociális Ügyek Főosztályának (UN DESA) díját a közszolgálatban nyújtott kiválóságért és innovációért. Az UN DESA minden évben egy díjátadó ünnepségen jutalmazza a közintézmények kreatív eredményeit és hozzájárulásait a hatékonyabb és érzékenyebb közigazgatáshoz.

A „Közintézmények hatékonyságának növelése a Fenntartható Fejlődési Célok elérése érdekében” kategóriában 193 ENSZ-tagállam és 63 pályázó ország közül a Fenntartható Fejlődés Főosztálya lett a győztes. „Mertünk hinni a Fenntartható Romániában, ennek köszönhetően a világ legjelentősebb nemzetközi szervezete hivatalosan is elismeri az elmúlt 4 évben a fenntartható fejlődés terén tett erőfeszítéseinket. Ez még jobban ösztönöz minket a 2030-ig szóló menetrend 17 Fenntartható Fejlődési Cél megvalósítására” – mondta Borbély László államtanácsos, a Fenntartható Fejlődés Főosztály koordinátora.

Az „United Public Service Forum 2021” gálát idén Dubaiban, az Egyesült Arab Emírségekben rendezik meg december 13–15 között. A Fenntartható Fejlődés Főosztály részt vesz a díjátadó ünnepségen, valamint 5 workshopon is, amelyek célja a bevált gyakorlatok bemutatása és a szükséges készségek fejlesztése. Romániát Borbély László államtanácsos fogja képviselni azon a miniszteri kerekasztalon, amelyen a hatékony szolgáltatásnyújtás, intézmény-átalakítás felmerülő kérdései és trendjei, stratégiái, akciói, innovatív megközelítéseit vitatják meg. A főosztály ugyanakkor prezentációs standon népszerűsíti majd a díjnyertes kezdeményezést.

kapcsolódó

Hírlevél