31 év után egyesült a két máramarosi területi RMDSZ-szervezet

31 év után egyesült a két máramarosi területi RMDSZ-szervezet

Közös küldöttgyűlésen döntött az egyesülésről a Nagybánya központú és a Történelmi Máramaros területi szervezet. A Nagybányán megtartott eseményen a küldöttek megszavazták az RMDSZ Máramaros megyei szervezetének létrehozását, elfogadták a megyei szervezet működési szabályzatát, valamint szavaztak a megyei elnök személyéről is. A tisztségre egyetlen személy, Pintér Zsolt adta le a jelölését, aki az RMDSZ nagybányai elnöke és helyi önkormányzati képviselő is.

A megválasztott elnök az egyesülés fontosságát hangsúlyozta beszédében. „Nem lehet kettéosztani a máramarosi szórványközösséget, itt, a megyében közösen kell előre vinnünk a Szövetség ügyeit, így nagyobb eredményeket érhetünk el. Meggyőződésem, hogy ezzel a lépéssel a máramarosi magyar emberek bizalmát is növeljük, és megértik, hogy az RMDSZ értük dolgozik. 2024-ben létfontosságú, hogy visszakerüljünk a megyei önkormányzati testületbe, hogy hatékonyabban tudjuk képviselni az itt élő magyarság érdekeit” – fogalmazott Pintér Zsolt. Hozzátette: átlátható, jól működő szervezetet szeretne kiépíteni.

Célkitűzései között szerepel még a vegyesházasságban élők, valamint azok megszólítása, akik eltávolodtak az RMDSZ-től, de a kulturális és közösségi rendezvények szervezését is fontosnak tartja.

kapcsolódó

Hírlevél