1.100 új okoslaborban tanulhatnak a diákok – pályázatot hirdet az Oktatásügyi Minisztérium

1.100 új okoslaborban tanulhatnak a diákok – pályázatot hirdet az Oktatásügyi Minisztérium

Okoslaborok kialakítására hirdet pályázatot az Oktatásügyi Minisztérium, a projekt célja, hogy a gyermekek olyan digitális kompetenciákat sajátítsanak el, amelyeket későbbi munkahelyükön is hasznosítani tudnak. A keretösszeg összesen 117.499.800 euró. Ebből az összegből legalább 1.100 okoslabor kialakítását tervezik. „Azon dolgozunk, hogy jobbá és élhetőbbé tegyük az országot, amihez elengedhetetlen, hogy haladjunk a modern technológiával. A digitalizáció nem csak a vállalkozások és adminisztráció terén fontos, hanem az iskolákban is, a fiataloknak szükségük van a digitális kompetenciákra, hisz ezek nélkül ma már szinte lehetetlen boldogulni. Ráadásul az okoslaborok új tanulási lehetőségeket kínálnak, új készségek fejlesztésére alkalmasak, ezeket pedig érdemes kihasználni” -nyilatkozta Hegedüs Csilla.

Az Országos Helyreállítási Tervből megvalósuló pályázaton oktatási intézmények, gyermekpaloták és klubok vehetnek részt, a maximálisan megpályázható összeg pedig 60.000 euró. Az elszámolható költségek közé tartozik többek között a laborok berendezésének és digitális eszközeinek vásárlása, a tantervvel kapcsolatos digitális oktatóanyag beszerzése, szoftverlicenszek vásárlása, illetve az oktatók képzése az új eszközök használatára.

A legalább 500 diákot számláló tanintézmények pályázhatnak egy második okoslabor kialakítására is. A pályázati pontozás kritériumai közé tartozik az intézménybe beiratkozott diákok száma, az érettségin elért átlagmédia, illetve az elmúlt 3 év sikeres érettségizőinek aránya. A pályázatokat 2023 március 1-ig lehet benyújtani. A pályázati útmutató megtalálható a minisztérium oldalán.

kapcsolódó

Hírlevél