Kelemen Hunor június 19-i programja - a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kollégiumának alapkőletétele 

Kelemen Hunor június 19-i programja - a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kollégiumának alapkőletétele 

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia tevékenysége újabb mérföldkőhöz érkezett: hamarosan elkezdődik egy kollégium építése Csíkkarcfalván, a Felcsíki Műjégpálya, illetve az orvosi és metodikai központ szomszédságában.

Június 19-én, pénteken 13 órától Csíkkarcfalván ünnepélyesen elkezdik a munkálatot egy szimbolikus első kapavágással. A rendezvényen beszédet mond Kelemen Hunor szövetségi elnök, Potápi Árpád János, a magyar kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Jelen lesz Brendus Réka, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője, valamint Magyarország Főkonzulátusának képviseletében Soós Zoltán konzul. Az esemény házigazdája Tánczos Barna, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke.

Az ünnepségre nagy tisztelettel várják a sajtó képviselőit. A szervezők a járványügyi helyzetre való tekintettel kérik, hogy az eseményen mindenki figyeljen a társadalmi távolságtartás szabályaira, a hatályos biztonsági ajánlások betartására.

kapcsolódó

Hírlevél