Főoldal > Területi Hírek
Az erdélyi magyar orvostársadalom ünnepe Kovásznán
2017.04.07. | Kovászna , területi hírek

Több mint négyszáz orvos vesz részt Kovásznán az Erdélyi Múzeum-Egyesület Orvos és Gyógyszerésztudományi Szakosztálya által szervezett 27. Tudományos Ülésen. Az esemény ünnepélyes megnyitóját csütörtök este tartották, amelyen részt vett a rendezvény fővédnökeként Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke is, aki üdvözlő beszédében az orvosok aktív részvételét kérte a háromszéki gyógyturizmus szakmai megalapozásában és népszerűsítésében.

Német partnerrel fejleszti ipari parkjait a Bihar Megyei Tanács
2017.03.30. | területi hírek

Az ipari parkok fejlesztésére vonatkozó együttműködési megállpodást írt alá Kölnben Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke. Ennek értelmében az INGO Diplomaten International szakemberei, az országban elsőként Bihar megyében indítanak úgynevezet I2P projektet. Ennek célja a munkahelyteremtés valamint a szakemberképzés. Utóbbit a duális oktatás illetve a felnőttképzés révén oldják meg, külön hangsúlyt fektetve a munkanélküliek átképzésére.

Bihar megye fő fejlesztési irányvonalairól tárgyaltak
2017.03.16. | területi hírek

Bihar megye fő fejlesztési irányvonalainak megállapítását célzó egyeztető kerekasztal keretében találkozott márciusban két alkalommal az öt parlamenti jelenléttel bíró politikai alakulat bihari képviselete: a Szociáldemokrata Párt, a Nemzeti Liberális Párt, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Liberális Demokrata Szövetség, valamint a Mentsük meg Romániát Szövetség.

Pályakezdési lehetőségekkel várja a Kolozsváron tanuló egyetemistákat Hargita Megye Tanácsa

Székelyföldi karrierépítésre ösztönözte a kolozsvári egyetemistákat Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke egy kötetlen péntek délutáni kávéházi beszélgetés alkalmával március 3-án. A kolozsvári Café Bulgakov irodalmi kávéházban 25 résztvevővel zajlott eseményen a megyei tanács elnöke és Szőcs-Mátyás István, a Menedzsment vezérigazgatóság vezetője Hargita Megye Tanácsának egyetemisták számára ajánlott lehetőségeit mutatta be.