Főoldal > Hírek
Ülésezett a Fehér megyei Önkormányzati Tanács
2011.11.30. | Fehér megye

Ülésezett a Fehér megyei Önkormányzati Tanács 2011. november 29-én a nagyenyedi Dr. Szász Pál Magyar Közösségi Házban tartotta ülését a Fehér megyei Önkormányzati Tanács (FÖNT).


Tibet autonómia-törekvését elemezték az EP-ben
Tibet autonómia-törekvését elemezték az EP-ben
2011.11.29. | autonómia , Kisebbségvédelem

A Tibet Frakcióközi Munkacsoport és a Dél-Ázsia Küldöttség egész napos konferenciát szervezett az Európai Parlamentben (EP) folyó év november 29-én a tibeti autonómia kérdéséről.


Lokodi a Régiók Bizottságának ülésén
2011.11.30. | Maros

2011. november 29-én, Lokodit Edit Emőke, a Maros Megyei Tanács elnöke, részt vett Brüsszelben az Energia-, Klímaváltozás- és Környezetvédelmi Bizottság, az Európai Unió Régiók Bizottságának munkacsoportjának parlamenti (EP) határozatokat előkészítő munkálatain (ENVE). A Régiók Bizottsága minden környezetvédelmi stratégiát megvizsgál, véleményez és amennyiben szükséges módosító javaslatokat terjeszt elő.  


Tiszta víz Csíkszentkirálynak
Tiszta víz Csíkszentkirálynak

Modern szűrőberendezéssel egészült ki Csíkszentkirály ivóvíz-szolgáltató rendszere, amelyet hivatalosan november 28-án adtak át Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Becze István megyei tanácsos, Tánczos Barna államtitkár, a helyi elöljárók és a kivitelező cég képviselője jelenlétében.


Ülésezett a dicsőszentmártoni kerületi választmány
2011.11.29. | Maros

2011. november 28-án tartotta kerületi választmányi ülését a dicsőszentmártoni szervezet.


Huszadik évfordulóját ünnepelte a Sipos Domokos Kórus
2011.11.28. | Maros

2011. november 27-én került sor a Dicsőszentmártoni Magyar Napok záró rendezvényére, mely alkalommal a Sipos Domokos Kórus fennállásának 20.-ik évfordulóját is megünnepelték.


Székelyföld infrastrukturális fejlesztése továbbra is prioritás
Székelyföld infrastrukturális fejlesztése továbbra is prioritás

„Az elmúlt években a Székelyföldön jelentős előrelépések történtek, ami a közlekedési infrastruktúrát illeti. A megyei és a helyi önkormányzatok számtalan kormányprogram és pályázat révén nem csak az úthálózat javítására és felújítására szereztek támogatást, hanem a víz-, csatornahálózatok kiépítésén és a gázellátás terén is hatalmas fejlődés történt a térségben” – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök november 26-án, szombaton, Székelykeresztúron, ahol részt vett a város egyik legfontosabb közlekedési csomópontjának az átadásán.


Körforgalmakat ígért a miniszter
2011.11.27. | Kovászna , Infrastuktúra

Hétvégén személyesen ellenőrizte az útépítési munkálatokat Háromszéken Anca Boagiu szállítási miniszter. A tárcavezető elégedett volt a fejleményekkel, november 26-án, szombaton, Ozsdolán azt is elmondta, hogy a meglévő országutak karbantartására is lesz pénz.