Főoldal > Hírek
Kelemen Hunor és Orbán Viktor találkozója - Jó úton az RMDSZ és a FIDESZ kapcsolatának rendezése
2011.11.24. | magyar-magyar

Hivatalos találkozóra került sor Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és Orbán Viktor, a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség elnöke között, ma, november 24-én, Budapesten. A magas szintű találkozón a felek megállapították, hogy a FIDESZ és az RMDSZ közötti kapcsolat rendezése „jó úton halad, hiszen ugyanabba az európai, politikai családba tartozunk, nemzetstratégiai és nemzetpolitikai kérdésekben ugyanazt az álláspontot képviseljük”.

Borbély Károly államtitkár részt vesz Brüsszelben az uniós energiaügyi miniszterek november 24-i találkozóján
2011.11.24. | Külkapcsolatok , Energia

Borbély Károly államtitkár írta alá Románia képviseletében az Észak-Dél Energia Infrastruktúra Folyosó cselekvési tervet és az annak végrehajtásáról szóló szándéknyilatkozatot 2011. november 23-án, Brüsszelben.

Borbély László és Gilad Erdan környezetvédelmi miniszterek közös szándéknyilatkozatot írtak alá

Erős Magyarországra van szükség – Kelemen Hunor szövetségi elnök felszólalása a Magyar Állandó Értekezlet plenáris ülésén

„A Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek, az erdélyi és a Kárpát-medencei magyaroknak az a közös érdekük, hogy Magyarország erős és hiteles legyen a régióban, tekintélye legyen Európában, mert akkor tudja segíteni a Kárpát-medencei magyarok érdekérvényesítését” – jelentette ki Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a Magyar Állandó Értekezlet mai, plenáris ülésén, Budapesten.

Az RMDSZ kormányzati szinten is fellép a nyárádszeredai per ügyében
2011.11.22. | Maros

- Az RMDSZ vezetői felkérték Emil Boc kormányfőt, utasítsa Marius Pascan Maros megyei prefektust, hogy vonja vissza a nyárádszeredai önkormányzati képviselők ellen indított perét – jelentette be Kelemen Hunor. Az RMDSZ elnöke az Erdélyi Magyar Televízió „Metszet” című közéleti elemző műsorának adott interjújában kifejtette: ezzel az ok és indok nélküli lépéssel a prefektus túllépte a hatáskörét. - Az RMDSZ emellett minden jogi segítséget és asszisztenciát megad a nyárádszeredai önkormányzati képviselőknek – mondta a szövetségi elnök.

Regionális szóvivőnek nevezte ki Borbély Lászlót az ENSZ Románia fejlesztéséért felelős programja
2011.11.22. | Környezetvédelem , ENSZ

A fenntartható fejlődés több mint egy elvont fogalom, ahhoz, hogy a stratégiákban előirányzott intézkedések konkretizálódjanak, elsődleges fontosságú a politikai, az akadémiai és a nem kormányzati szférák összehangolt együttműködése. A közeljövőben olyan adminisztratív intézkedések meghozatalára kell koncentrálnunk, amelyek segítenék az akadémiai szférában felhalmozott információk gyors átadását a központi adminisztrációnak – nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter november 22-én egy, a fenntartható fejlesztésről és a zöld befektetések támogatásáról szóló konferencián, Bukarestben.

Borbély Károly a Franklin Templeton képviselőivel találkozott
2011.11.22. | gazdaság

2011. november 22-én, Borbély Károly államtitkár a Franklin Templeton Investments ügyvezető elnökével, Mark Mobius-sal és Grzegogz Konieczny, a romániai fiók portfólió menedzserével találkozott. A találkozón szóba került többek között a jelenlegi folyamatban lévő műveletek, valamint a jövőbeni stratégia témája.

Módosulhat a napszámos törvény két cikkelye
2011.11.22. | Szenátus , Szociális

A szenátus plénuma hétfőn, november 21-én elfogadta a napszámos törvény két cikkelyének módosítását.