Főoldal > Hírek
Sikeres évet zárt az Erdély Kupa
2011.12.05. | Ifjúság

A kolozsvári Báthory István Líceum nyerte a fiúk versenyét, a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium csapata pedig a lányok között bizonyult a legjobbnak az erdélyi magyar líceumok kosárlabda tornáján, amely az elmúlt hét végén zajlott Kolozsváron. Az Erdély Kupa keretén belül megszervezett versenyt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány támogatta.

Tizenöt éves a csíkszeredai Talentum Alapítvány - Sógor Csaba: Az erős és cselekvő társadalomba kreatív emberek kellenek
2011.12.04. | Hargita

Tizenöt évvel ezelőtt fiatal, lelkes pedagógusok és barátaik közös kezdeményezésére jött létre a Talentum Alapítvány Csíkszeredában, azzal a céllal, hogy szabadidős tevékenységeket szervezzen Hargita megyei gyerekek számára. Az elmúlt évek alatt, a naptári év jeles eseményei, vagy a város nagyszabású rendezvényei kapcsán több száz gyereket mozgattak meg a népszerű játszóházakkal.

Jótékonysági vásár Csíkszeredában
2011.12.05. | Hargita

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. Ennek alkalmából Csíkszeredában december 5-én jótékonysági vásárt szervezett a Gyulafehérvári Caritas, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesülete, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság és a csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceum.

Részvétnyílvánítás

Deák László, az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének alapító tagja, volt ügyvezető elnöke elhunyt, mielőtt betöltötte volna 69. évét.

Vándorkiállításon mutatják be Makkai Sándor életművét
2011.12.04. | Kultúra

Sógor Csaba: Az egységesülő Európában, még ha ez az út válsággal tarkított is, élnünk kell a kisebbségi lét szellemi, nyelvi többletével –ez Makkai Sándor valódi öröksége

Tisztújítás a vajdahunyadi RMDSZ-ben
2011.12.05. | Hunyad

Szombaton délután tartotta tisztújító közgyűlését a Vajdahunyadi RMDSZ, a Magyar Házban megszervezett gyűlésen több mint 150-en vettek részt. Az elnöki tisztségre ketten pályáztak, Babos Aranka és Győrfi Jenő városi tanácsos. Babos Aranka 95 szavazattal újabb két évre szóló mandátumot nyert, míg Győrfi Jenő 56 voksot szerzett, 3 szavazat érvénytelen volt.

Kezdeményező szórványpolitika - Szemléletváltás az RMDSZ szórványpolitikájában
2011.12.04. | Szórvány , Hunyad

Az RMDSZ új szórványpolitikája kezdeményező, proaktív, fogalmazhatunk úgy is, hogy offenzív jellegű, nem pedig egy belenyugvó, önsirató, deffenzív politika – fogalmazott Winkler Gyula szombaton Vajdahunyadon az RMDSZ városi szervezetének tisztújító közgyűlésén tartott politikai tájékoztatójában.

A 2012-es választásokon is csak magunkra számíthatunk – Kelemen Hunor szövetségi elnök a Kolozs Megyei Önkormányzati Tanácskozáson
2011.12.04. | Aktuálpolitika , magyar-magyar