Főoldal > Hírek
Lombikbébi-program: 52 mesterséges megtermékenyítést hajtottak végre
2011.11.03. | Egészségügy

52 mesterséges megtermékenyítési procedúrát hajtottak végre az Egészségügyi Minisztérium Mesterséges megtermékenyítés és embriótranszfer (ún. lombik-) programjának keretében.

Műemlékvédelem Hargita megyében – fokozott érdeklődés, megnövekedett támogatás
2011.11.02. | Hargita

Hargita Megye Tanácsa idén hetven százalékkal emelte a műemlékvédelmi projektek támogatására szánt összeget

Új parlamenti szakbizottsági tagok kinevezése az RMDSZ-es képviselők körében
2011.11.01. | Képviselőház

A Képviselőház tegnapi ülésén jóváhagyták Pető Csilla Mária Bihar megyei képviselő asszony kinevezését a Külföldön élő román közösségek szakbizottságba és Edler András György Kovászna megyei kepviselő kinevezését a Pénzügyi és költségvetési szakbizottságba. A két honatya kinevezése Pálfi Mózes Zoltán képviselő elhalálozása, illetve Lakatos Péter képviselő, az Állami Számvevőszék tanácsosává való megválasztása következtében történt.

Kelemen Hunor válasza a Fidesz - KDNP brüsszeli képviselőinek nyílt levelére
2011.11.01. |

A bizalom kötelék, amely megerősíti a közösséget” – Kelemen Hunor szövetségi elnök a Reformáció ünnepén, Alsórákoson és Tatrangban
2011.10.31. | Brassó

„Be kell lakni ezt a földet, nem szabad feladni” – hangsúlyozta Kelemen Hunor az ünneplő alsórákosi közösségnek, amely református erődtemploma megépítésének 335. évfordulóját, valamint a reformációt ünnepelte október 30-án, vasárnap.

Kelemen Hunor szövetségi elnök közleménye a népszámlálás lezárulta alkalmából
2011.10.11. | Népszámlálás

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség nevében köszönetemet fejezem ki a romániai magyarok felelősségteljes hozzáállásáért, amit a népszámlálási folyamat során tanúsítottak. A Szövetség üzenete, amelyben a nemzetiségünk, anyanyelvünk, illetve felekezeti hovatartozásunk büszke és bátor vállalására biztattunk, csak úgy tudott elérni minden magyar emberhez, ha ebben a helyi magyar közösségek tagjai is segítettek nekünk.

Útjára indult az Erdélyi Magyar Civil Konzultáció
2011.10.28. |

Erdélyi Magyar Civil Konzultáció címszó alatt indította el a Romániai Magyar Demokrata Szövetség azt a párbeszéd sorozatot, melynek célja az erdélyi magyar közösségben, közösségért tevékenykedő civil szervezetek minél közvetlenebb bevonása a törvényhozási folyamatba, fontos ugyanis, hogy e szervezetek által felhalmozott értékes, gyakorlati tapasztalatra épülő tudás a jogszabályokban is tükröződjön.