Főoldal > Hírek
Március idusa Hunyad megyében
2012.03.13. | Ünnep

Hunyad megyében már szerdán megkezdődnek a március 15-ei ünnepségek.

Megszülethet a kormányhatározat MOGYE-ügyben

A keddi kormányülésen megszülethet a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar tagozatát létrehozó kormányhatározat – jelentette be a kormánykoalíciós ülés után Markó Béla miniszterelnök-helyettes.

Erdélyi összefogás Krasznahorka váráért
2012.03.12. | Csík terület

Csíkszentkirály község lakossága megdöbbenten fogadta a szomorú hírt, miszerint szombat délután kigyulladt a felvidéki Krasznahorka-vára, melynek következtében a középkori vár teljes tetőszerkezete leégett.

Felújították a Czetz emlékszobát
2012.03.11. | Kovászna , Megemlékezés

A református templomban tartott ünnepi istentisztelet keretében emlékeztek meg a gidófalván 190 évvel ezelőtt született Czetz János 1848-as honvédről.

Folytatódik a kokárdakészítés Szatmár megyében
2012.03.12. | Szatmár

A március hónap első felében a szatmárnémeti RMDSZ által megszervezett kézműves foglalkozásokon nemcsak a kokárdakészítést sajátíthatják el az érdeklődők, hanem az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről is színvonalas előadásokat hallhatnak.

Horváth Anna: a politikai versengés az erdélyi magyar közélet minőségi romlását eredményezi
2012.03.11. | Önkormányzatok

A politikai pluralizmus szószólói azzal érvelnek, hogy a többpártiság felrázza az erdélyi magyar közösséget, és alternatív megoldások  kibontakozására ad lehetőséget, az eddigi  tapasztalat azonban  teljesen mást mutat: azt, hogy a verseny a politikai viták, a közélet színvonalának jelentős romlását eredményezi, ami az erdélyi magyarok politikától való elfordulását okozhatja.

Kalotaszentkirályi tehetséges diákokat támogat az RMDSZ
2012.03.11. | Kolozs , Ifjúság

Kelemen Hunor szövetségi elnök és az RMDSZ számos, vezető politikusa támogatja a kalotaszentkirályi Gyarmathy Zsigmond-ösztöndíjalapot. Az ösztöndíjat Kalotaszentkirály szülöttei, az Ady Endre Iskola öregdiákjai, Kiss B. Attila Liszt-díjas énekművész és Okos Márton alapították.

A Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése ellenszavazat nélkül fogadta el Frunda kiegészítő jegyzőkönyv-tervezetét
2012.03.09. | Európa Tanács

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének Állandó Bizottsága pénteki(március 9.), párizsi ülésén elfogadott Állásfoglalás és Ajánlás értelmében a tagállamoknak szükséges elfogadniuk a Frunda György által kidolgozott és előterjesztett  Kiegészítő jegyzőkönyv-tervezetet az Emberi Jogok Európai Egyezményéhez.