Főoldal > Hírek
„Támogatni tudnám az előrehozott választások lehetőségét” - Markó Béla miniszterelnök-helyettes az ETV-ben

Elvileg támogatja az előrehozott parlamenti választások lehetőségét Markó Béla – ezt maga a miniszterelnök-helyettes jelentette ki az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) híradójában, csütörtök este.

Kiemelt partner az egyház az ifjúság nevelésében - Táborok építésére, felújítására pályázhatnak a felekezetek
2012.01.27. | Hargita , Egyházügyek

A Hargita megyei egyházak idén ifjúsági táborok építésének, felújításának támogatására is pályázhatnak Hargita Megye Tanácsánál.

Összefogásra bíztatják a kászoni gazdákat - Hússzarvasmarha-tartásra építenének
2012.01.26. | Mezőgazdaság , Csík terület

A hússzarvasmarha-tartásban és kisvágóhíd nyitásában, vagy pedig a vágásra érett állatok összefogáson alapuló, szervezett értékesítésében látják a szakemberek a kászoni gazdák táji adottságokhoz idomuló kitörési lehetőségét – derült ki RMDSZ Csíki Területi Szervezetének Kászonújfaluban tartott gazdafórumán.

RMDSZ újraalakító ülésre került sor Sepsikőröspatakon
2012.01.26. | Kovászna

Szerda délután tartotta újraalakító ülését az RMDSZ sepsikőröspataki szervezete. A település kultúrházában megszervezett gyűlésen több mint 250-en vettek részt.

Folytatódik a decentralizació az ifjúság terén – a homoródi tábort átadja az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság a Hargita Megyei Tanácsnak
2012.01.25. | Hargita , Ifjúság

A mai, január 25-kei Kormánygyűlésen elfogadták azt a Kormányrendeletet, melynek alapján az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság a következő 30 napon belül átadja a homoródi tábort Hargita Megye Tanácsának.

EU költségvetés - Mezőgazdaság
2012.01.24. | Mezőgazdaság , Európai Unió

Folyamatosan elemzi a vidékfejlesztési minisztérium az Európai Bizottság októberben kiadott, a 2014-2020 közötti időszakra javasolt költségvetési tervezet elemeinek romániai vonatkozásait, tájékoztat Tánczos Barna mezőgazdasági államtitkár kabinetje.

Európai szolidaritás a kisebbségi kérdésben

Az Európai Parlament kisebbségi frakcióközi munkacsoportjának számos tagja, az Európai Nemzetiségek Föderális Uniójának (FUEN) vezetősége és több érdeklődő vett részt azon a Winkler Gyula RMDSZ-es EP képviselő által szervezett kerekasztal-megbeszélésen, amelynek témája a kisebbségi tematikájú európai állampolgári kezdeményezés volt.

Kelemen Hunor szövetségi elnök az Alkotmánybíróság döntéséről

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség tiszteletben tartja az Alkotmánybíróság döntését, ám amíg nem látja ennek részletes indoklását, addig nem tudhatja, hogy a jogszabály mely pontjai alkotmányellenesek – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök ma, január 25-én, azt követően, hogy az intézmény alkotmányellenesnek nyilvánította az idei önkormányzati, illetve parlamenti választások összevonásáról szóló törvényt, amelyet 2011 végén a Kormány felelősségvállalással fogadott el.