Főoldal > Hírek
Winkler: Átláthatóságra és nyitottságra van szükség a kereskedelmi tárgyalásokban
Winkler: Átláthatóságra és nyitottságra van szükség a kereskedelmi tárgyalásokban
2012.02.29. | Európai Néppárt

Az Európai Unió kereskedelem politikájáról fogadott el szerdán határozati javaslatot az Európai Néppárt (EPP) gazdasági munkacsoportja. Az EPP álláspontja szerint az EU egységes és sikeres kereskedelme az európai gazdaság megerősödésének motorja lehet.


1.200 millió lejes garanciaplafon a Kogălniceanu Programra
1.200 millió lejes garanciaplafon a Kogălniceanu Programra
2012.02.29. | gazdaság , Kormány

Tegnapi ülésén, a Kormány elfogadta azt a határozatot, mely 1.200 millió lejes garanciaplafont irányoz elő a Kogălniceanu Programra. Az összeg arányos a Program 2012-es költségvetésével, azt a Nemzeti Garancia Alap biztosítja, tájékoztatott Borbély Károly gazdasági államtitkár.


Derzsi Ákos felszólalásában nehezményezte az étkezési jegyek megadózását
2012.02.28. |

Tekintettel arra, hogy a költségvetési bevételeket jelentős mértékben sújtotta a gazdasági-pénzügyi válság, a bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtése érdekében, illetve az adózási alap kiterjesztése okán az adóügyi törvénykönyvet módosító 2010. évi 58. számú sürgősségi rendelet eltörölte az étkezési jegyek adómentességére vonatkozó előírást – vázolta napirend előtti felszólalásában Derzsi Ákos parlamenti képviselő.


Állami támogatás a Zsil-völgyének
Állami támogatás a Zsil-völgyének
2012.02.28. |

213,085 millió lej támogatást kaphat az állami költségvetésből 2012-ben a Petrozsényi Országos Kőszéntársaság (Compania Nationala a Huilei – CNH). Az erre vonatozó határozatot keddi ülésén fogadta el a Kormány.


Módosították Hargita megye közvagyonának leltárát
2012.02.28. | Hargita

Elfogadta mai ülésén a kormány Hargita megye közvagyoni leltárának módosítását. A változások érintik Gyergyószentmiklós, Gyergyóremete, Madéfalva és Siménfalva közvagyonát.


Pető Csilla a szimultán oktatás nehézségeiről
2012.02.28. | Oktatásügyek

A szimultán oktatás nehézségeire hívta fel a figyelmet keddi politikai nyilatkozatában Pető Csilla képviselő, amelyek a felkészítő osztályokat fogják sújtani. Köztudott ugyanis, hogy a 2013-2014-es tanévtől kezdődően a felkészítő osztály kötelezővé válik.


Új tag az Országos Audiovizuális Tanácsban
2012.02.28. |

Turos Lórándot javasolta az RMDSZ az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) megüresedett helyére. Új tag kijelölésére azért volt szükség, mert Szász Attila, a Tanács korábbi tagja, szakmai és személyes okokra hivatkozva, februárban lemondott tisztségéről.


A Képviselőház elfogadta a Lusztrációs törvényt
2012.02.28. |