Főoldal > Hírek
Háromszéki segítség a hó-károsultaknak
2012.02.17. | Kovászna

A Kovászna Megye Tanácsának támogatását élvező Románia Máltai Szeretetszolgálat – sepsiszentgyörgyi önkéntesei, a Habitat Románia civil szervezettel közösen február 17-19. közötti időszakban Vráncsa megyében 100 rászoruló családnak nyújtanak segítséget.


Elfogadhatatlan, ami a Bernády iskola körül jelenleg zajlik – jelentette ki Borbély László a szövetség politikai alelnöke, környezetvédelmi miniszter pénteken
2012.02.17. | Marosvásárhely

Véleményem szerint megengedhetetlen, hogy 22 évvel a marosvásárhelyi márciusi események után 2012-ben Marosvásárhelyen rendőr vigyen el egy szülőt az iskolából, mert az magyar nyelven megfogalmazott kérvényt akart leadni.


Borbély László: kormányzás csak kemény feltételekkel
Borbély László: kormányzás csak kemény feltételekkel
2012.02.17. | Aktuálpolitika

Az RMDSZ csak igen kemény feltételek mellett vállalt szerepet az új kormányban, és a Szövetség számára fontos prioritásokat mind belefoglaltuk az új kormányprogramba – jelentette ki Borbély László, a Szövetség politikai alelnöke, környezetvédelmi miniszter pénteken, február 17-én Marosvásárhelyen.


A polgármesterek Lokodi Edit Emőkét javasolják megyei tanácselnök-jelöltnek
A polgármesterek Lokodi Edit Emőkét javasolják megyei tanácselnök-jelöltnek

RMDSZ Maros megyei szervezete 2012. február 17-én, Marosvásárhelyen, a Kultúrpalota kistermében, mintegy 250 tisztségviselő részvételével kampány előkészítő tanácskozást szervezett.


Negyedével nőtt a projektek száma a Kovászna megyei tanácsnál
2012.02.16. | Kovászna

„Intézményünk 25 százalékkal több projekthez nyújt finanszírozást 2012-ben, mint az elmúlt évben” – jelentette be Tamás Sándor. Kovászna Megye Tanácsának elnöke, a februári soros ülés keretében ismertette a megyei önkormányzat által teljes egészében, vagy részlegesen finanszírozott projekteket.


Gyorssegély Vrancea megyének Hargita megyétől
2012.02.17. | Hargita

Február 17-én, pénteken 15 óra 45 perckor a csatószegi művelődési házban Hargita Megye Tanácsa azonnali ülést tart (a 16 órakor kezdődő soros tanácsülés előtt). A napirendi pont 100 ezer lejes gyorssegély kiutalása Vrancea Megye Tanácsának.


Farsangtemetés Gyergyóban
2012.02.16. | Ünnep , Gyergyó terület

A farsangtemetés hangulata uralja mind a gyergyószentmiklósi, mind a gyergyói-medencei kulturális élet színtereit. Hargita Megye Tanácsa költségvetéséből, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ rendezésében idén is sorra kerül a Cibere Vajda és Koncz király konfliktusára épülő dramaturgiai játék színrevitele.


Székely Jánosra emlékeztek Tordán
Székely Jánosra emlékeztek Tordán
2012.02.16. | Kolozs , Ünnep

Sokkal többet kellene beszélnünk Székely Jánosról, az íróról, a költőről, a gondolkodóról, mint eddig, mert bár nem tartozott korának legnépszerűbb alkotói közé - ehhez nem volt eléggé populáris - számos alkotása a magyar irodalom alapművei közé tartozik: ő az erdélyi magyar irodalom és írásművészet egy rendkívül fontos és sajátos vonulatának, egy puritán, ugyanakkor egy mély gondolkodói, filozófiai magatartást tükröző erdélyi stílusnak a képviselője volt – jelentette ki Markó Béla szerdán, egy tordai rendezvényen. Markó Béla a református népfőiskolán tartott elődást a húsz évvel ezelőtt elhunyt, tordai születésű alkotóról, Székely Jánosról, akinek emlékét nemcsak az irodalmi világ, hanem a helyi közösség is elevenen őrzi.