Főoldal > Hírek
Megtalálni az utat és az eszközöket a közös célokhoz  - 22 év után elhangzott az Új Hívó Szó
Megtalálni az utat és az eszközöket a közös célokhoz - 22 év után elhangzott az Új Hívó Szó
2012.01.29. | Kolozsvár

„Az Új Hívó szó időszerűségét nem kérdőjelezhetjük meg. 22 év után van egy hatalmas tapasztalatunk, vannak intézményeink, eszközeink, a kérdés az, hogy mindazzal, amit elértünk, tudunk-e valamit kezdeni, van-e elég erőnk és bölcsességünk ahhoz, hogy ezekre építsük a közvetkező éveket” – fogalmazott Kelemen Hunor szövetségi elnök január 27-én, pénteken, Kolozsváron azon a tanácskozáson, amelyet a Kolozsvár Társaság szervezett az erdélyi magyar politizálás múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

A magyar iskola jövőjéről szóló beiskolázási kampány kezdődött Hunyad megyében
2012.01.28. | Ifjúság , Oktatásügyek , Hunyad

Egész napos szakmai találkozóval indult szombaton az RMDSZ beiskolázási kampánya Hunyad megyében. Az előkészítő lépések már megtörténtek, a pedagógusszövetséggel közösen beiskolázási kampányfelelősöket jelöltek ki minden olyan településen, ahol magyar oktatás zajlik.

A környezetvédelmi minisztérium közleménye a verespataki befektetésről
2012.01.28. | Környezetvédelem

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium csak abban az esetben fogja ajánlani a kormánynak, hogy határozattal hagyja jóvá a beruházás környezetvédelmi engedélyét, ha a befektető terve tiszteletben tartja az európai legmagasabb standardokat.

Borbély László megerősítette: az RMDSZ előrehozott választásokban gondolkodik

- A jelenlegi, megváltozott társadalmi-politikai helyzetben és az Alkotmánybíróság döntése után komolyan el kell gondolkodnunk azon, hogy nem lenne-e jobb előrehozott parlamenti választásokat tartani – jelentette ki Borbély László pénteken, az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) „Többszemközt” című műsorában.

Erdély 2020 – közösen a fiatalokkal
2012.01.28. | gazdaság , Erdély 2020

A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Közgazdasági- és Gazdálkodástudományi Karának három harmadéves diákja vesz részt egy brüsszeli tanulmányúton, annak köszönhetően, hogy megnyertek egy Winkler Gyula EP-képviselő által kezdeményezett és támogatott vetélkedőt. Az egyetemistáknak egy olyan megyei fejlesztési tervet kellett kidolgozniuk, amely összhangban van az EU 2020 stratégiával.

Az RMDSZ háromszéki szervezete iskolatáska-programot kezdeményez
2012.01.28. | Kovászna , Oktatásügyek , Szociális

Az RMDSZ háromszéki vezető testülete felkéri Kovászna Megye Tanácsát, hogy indítson el egy iskolatáska-programot, amelynek célja, hogy segítse a 2012–2013-ban iskolába induló diákok tanévkezdését.

Több pénz a székely gazdáknak
2012.01.27. | gazdaság , Mezőgazdaság

„Növelni akarjuk a sikeresen elbírált mezőgazdasági és állattenyésztési pályázatok számát. Ahogy Háromszéken számos más területen sikeresen pályázunk, úgy a gazdák számára is tudunk olyan lehetőséget teremteni, hogy hozzáférjenek olyan anyagi forrásokhoz, amelyekkel versenyképesek maradnak országos szinten” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Abos Gábor: prioritás az Országos Környezetvédelmi Ügynökség hatékonyságának növelése
2012.01.27. | Környezetvédelem

Határozottabban kell fellépni a környezetvédelmi törvények betartása érdekében – nyilatkozta Abos Gábor, az Országos Környezetvédelmi Ügynökség elnöke, a megyei és regionális intézmények találkozóján január 26-án, Sinaian.