Főoldal > Hírek
Hargita Megye Tanácsa - Sajtóközlemény
2012.05.10. | Hargita , gazdaság , Aktuálpolitika

A pénz a fejlesztést szolgálja, aki azt visszavonja, az adott települések, a megye, a székelyföldi térség fejlődése ellen cselekszik. Itt sokkal nagyobb arányú befektetésekre van szükség, mert ezt a térséget évtizedekig kihagyták minden fontosabb infrastrukturális beruházásból. Véleményünk szerint alkotmányellenes a Ponta-kabinet eljárása, ezért minden lehetséges jogi eszközt felhasználunk annak érdekében, hogy önkormányzataink megtarthassák a pénzt, a térség fejlődése érdekében.

 
Példátlan számú jelölt az önkormányzati választásokon, Háromszéken
Példátlan számú jelölt az önkormányzati választásokon, Háromszéken

„A Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek soha nem volt ilyen sok jelöltje az önkormányzati választásokon, mint ebben az évben” – nyitotta meg Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke azt a sajtótájékoztatót, amelyen Kelemen Hunor szövetségi elnök jelenlétében bemutatkoztak az RMDSZ háromszéki városainak polgármesterjelöltjei.


Javában zajlanak a Bánsági Magyar Napok
2012.05.10. | Szórvány

Egész hónapos eseménysorozatot ölel fel az idén tizenhetedik alkalommal megszervezett Bánsági Magyar Napok programja. A Temes megyei RMDSZ és a Temesvári Magyar Nőszövetség szervezésében létrejött eurórégiós közművelődési rendezvénysorozat idén május 5 és 22 között lesz megrendezve.


Európa Napját ünnepelték a Marosvásárhelyen
2012.05.09. | Maros

A Maros Megyei Tanács keretén belül működő Europe Direct Központ május 9-én, Európa Nap alkalmából széleskörű tájékoztató tevékenységeket szervezett a megye lakossága számára.  Az eseményen közel 200 gyerek és nagyszülő vett részt.


Javítani akarnak a vidékiek életminőségén
2012.05.10. | Kovászna , Kultúra , Szociális

Egész Erdélyt átfogja a Romániai Magyar Vidék Akadémia Egyesület (RMVAE): amelynek célja nem kisebb, mint, hogy a városokon kívül eső települések gazdasági, kulturális és szociális felzárkózásának legyen mozgatója.


A mezőgazdasági támogatási kérelmek leadásának időpontjai
2012.05.10. | Hargita , Mezőgazdaság

Folyó év május 14-ig kell nyilatkozzanak azok a tejtermelő gazdák, akik szabadeladási tejkvótával rendelkeznek. Az éves nyilatkozatot a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökséghez kell benyújtani a lejárt kvóta-évben közvetlenül értékesített tej vagy tejtermékre vonatkozóan.


Sógor Csaba ismét MOGYE-ügyben szólalt fel az EP-ben
Sógor Csaba ismét MOGYE-ügyben szólalt fel az EP-ben

Az Európai Parlament (EP) brüsszeli mini-plenáris ülésén, folyó év május 9-én, Sógor Csaba RMDSZ-es képviselő napirenden kívüli felszólalásával ismételten a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) ügyére irányította a figyelmet.


Interpelláció Dacia-ügyben
2012.05.08. | gazdaság

Ismét terítékre kerülhet az úgynevezett Dacia-ügy. Bokor Tibor kézdi- és orbaiszéki szenátor május 7-én, szerdán újra interpellációt fogalmazott meg a Dacia-károsultak ügyében, ezúttal az új pénzügyminiszterhez, Florin Georgescuhoz.