Főoldal > Hírek
Az európai romák helyzetéről vitáztak az EP-ben

Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén, tegnap, folyó hó november 16-án a képviselők "A romák helyzete a tagállamokban" témában vitával egybekötött, szóbeli választ igénylő kérdés-sorozatot intéztek a soros lengyel uniós elnökség tanácsi képviselőjéhez, Elżbieta Radziszewska esélyegyenlőségi államtitkárhoz, illetve az Európai Bizottság (EB) képviselőjéhez, Androulla Vassiliou, oktatásért, kultúráért, többnyelvűségért és ifjúságpolitikáért felelős biztos asszonyhoz.

Közel hatvanezer euró Madéfalvának - A RobinWood Plus ELWOOD alprojektjére aláírták a finanszírozási szerződést
0000.00.00. | Székelyföld , gazdaság

Aláírták Madéfalván, november 16-án a RobinWood Plus projekt ELWOOD alprojektjére a finanszírozási szerződést. Hargita Megye Tanácsa RobinWood Plus INTERREG IV C projektje keretében nemzetközi pályázatokat írtak ki erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó témakörökben, aminek eredményeként öt Hargita megyei önkormányzat jut támogatáshoz az elkövetkező időszakban, ezek egyike Madéfalva önkormányzata. Az alprojekt témája a fa helyi feldolgozása/megmunkálása, értéke: 58 620 euró.

Különbségek elismerése és kultúrák párbeszéde az Európai Örökség révén
2011.11.16. | Európai Parlament

Az Európai Parlament (EP) döntő többséggel szavazta meg ma, november 16-án az "Európai Örökség" címre irányuló Európai Uniós fellépés létrehozását, mely az Európai Unió (EU) és polgárai közötti távolságot hivatott áthidalni.

Jövőre az 1 millió euró feletti pályázatok nagyobb támogatást kapnak Kovászna megyében
2011.11.16. | Kovászna , gazdaság , Pályázatok

Rétyen a frissen felújított Antos-ház avatóján Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke bejelentette: a jövő évi költségvetésből nagyobb támogatást kapnak azok a vidéki települések, amelyek 1 millió eurós összeget meghaladó értékű pályázatba vágtak bele.

A civil konzultáció első sikere
2011.11.16. | RMDSZ , Szociális , civil szféra

Sikeresen rajtol az a konzultációsorozat, amelyet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség kezdeményezett a szociális területen működő szervezetekkel. Az első eredmények ugyanis már az első találkozó során megvitatott téma, a szociális ellátást szabályozó kerettörvény kapcsán megmutatkoztak: két civil szervezet javaslatai, az RMDSZ képviselőinek köszönhetően, bekerültek a törvénytervezet új szövegébe – jelentette ki Tonk Gabriella, a konzultáció koordinátora.

Winkler Gyula: a fiatalok ne essenek a populizmus csapdájába

Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője azt javasolja a fiataloknak, hogy ne essenek egyes politikusok populista diskurzusainak csapdájába, akik kihasználva a világválság következményeit, szegregáló üzeneteket fogalmaznak meg, vagy a határok és egyéb korlátok újraállítását szorgalmazzák az Európai Unióban. Az EP-képviselő szerdán Strasbourgban találkozott a Belfort-Montbeliard Egyetemi Intézet 38 diákjával és tanárjával, akik Jean-Jaques Wagner professzor vezetésével látogatták meg az Európai Parlamentet.

A romániai restitúciós folyamat akadálytalan folytatását sürgette Sógor Csaba az EP-ben
2011.11.14. | Európai Parlament

Folyó év november 14-én, Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) novemberi plenáris ülésszakának nyitányaként, Sógor Csaba RMDSZ-es képviselő a romániai restitúciós folyamat paradoxonára hívta fel napirenden kívül a házelnök, valamint képviselőtársainak figyelmét.

Beleszólhatunk abba, mire költsön az Unió - A 2014–2020-as EU-s fejlesztési tervekről tanácskoztak Csíkszeredában

Az Európai Unió 2014–2020-as fejlesztési terveiről tartottak megbeszélést a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR Centru) munkatársai, valamint Hargita Megye Tanácsának pályázati szakemberei és dekoncentrált intézmények képviselői november 15-én a csíkszeredai megyeházán.