Főoldal > Hírek
Tíz iskolai könyvtárat gazdagított az RMDSZ
2012.02.22. | Oktatásügyek , Szatmár

Az RMDSZ és az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatal által indított könyvadományozási program keretében idén tíz Szatmár megyei magyar tannyelvű iskola részesült könyvtámogatásban. Börvely, Kálmánd, Kaplony, Majtény, Mikola, Egri, Túrterebes, Dobra, Erdőd és Kolcs iskoláinak könyvtára gazdagodott értékes könyvekkel, amelyek hozzásegítik a gyermekeket az anyanyelvünk és a hagyományaink mélyebb megismeréséhez és szeretetéhez. A hiánypótló kiadványokat a „Minden magyar gyermek számít” kampány körútján adták át a Szövetség képviselői az oktatási intézményeknek.

Megfelelő körülményeket biztosítanak Tatrang község iskoláiban a magyarul tanuló gyerekeknek
2012.02.22. | Brassó , Oktatásügyek

Az RMDSZ beiskolázási kampányát ismertette Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei elnöke, a második alkalommal megszervezett tatrangi szülői bálon. Elmondta, a beiratkozások időszakában a megyei RMDSZ elsősorban a magyar szülőkhöz fordul azzal a kéréssel, hogy továbbra is a magyar tannyelvű oktatási intézményeket válasszák gyermekeik számára.

RMDSZ-kezdeményezés a zöldövezetek védelmére

A Képviselőház keddi ülésének végszavazásán elfogadták Édler András és Olosz Gergely RMDSZ-képviselők törvénykezdeményezését, amely a helységek belterületének zöldövezeteit szabályozza.

Kormányhatározat Hunyad megyei települések leltáráról
2012.02.21. | Hunyad

Jóváhagyta mai, február 21-i ülésén a kormány Hunyad megye és egyes települései közvagyoni leltárának módosítását. A határozat Bucsesd, Haró, Puj és Malomvíz területének helyzetét is szabályozza.

Borbély László környezetvédelmi miniszter az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programja Kormányzótanácsának alelnöke
2012.02.22. | Környezetvédelem , ENSZ

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter február 20-22 között az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programja (United Nations Environment Programme/UNEP) Kormányzótanácsának 12-ik ülésén vesz részt, Nairobiban.

RMDSZ: újabb lépés a Sapientia Tudományegyetem akkreditációja érdekében
2012.02.21. | Oktatásügyek

Elfogadta a Sapientia Tudományegyetem akkreditációját és létrehozását kezdeményező kormányhatározatot mai ülésén a Képviselőház tanügyi bizottsága – erről Kötő József, az RMDSZ képviselője, a bizottság alelnöke tájékoztatott a mai ülést követően.

Béres István a máramarosszigeti balesetről
2012.02.21. |

Béres István képviselő keddi politikai nyilatkozatában felszólalt a hétvégén bekövetkezett máramarosszigeti két gázrobbanás kapcsán, amelyben hét fiatal és a robbanás körülményeit vizsgáló szakembercsoport tíz tagja súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Felnőttképzés magyarul

A Képviselőházban kedden megszavazták a felnőttképzést szabályozó, 2000. évi 129. számú kormányrendeletet módosító törvénytervezetet.