Főoldal > Hírek
Winkler Gyula: az állampolgári kezdeményezés fontos eszköz az európai polgárok kezében

A Lisszaboni Szerződés által létrehozott állampolgári kezdeményezés egy nagyon fontos eszköz, amely az állampolgárokat szolgálja és amely által megerősödhet az európai demokrácia – jelentette ki Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője csütörtökön Strasbougban, ahol részt vett „A többség nézőpontja” című vitán, amelyet dr. Surján László EP-képviselő (FIDESZ) szervezett.

Községi utak felújítására kapott újabb összegeket Hargita megye
2011.12.15. | Infrastuktúra

A Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium a héten összesen 3 900 000 lejt hagyott jóvá megyénknek az 577/1997-es, a megyei és községi utak felújítására vonatkozó kormányrendelet alapján.

Nem változott az egészségbiztosításra vonatkozó törvénykezés
2011.12.14. | Egészségügy

Az Egészségügyi Minisztérium felhívja a lakosság figyelmét, hogy nincs semmilyen jogi alapja azoknak az ajánlatoknak, amelyeket a magukat az egészségügyi reform ügynökeinek nevező személyek tesznek, egészségügyi biztosítást javasolva. A szaktárca tudomása szerint, az említett ügynökök tetemes jövedelmet ígérnek, ha a megkeresett személyek csatlakoznak egy adott magánbiztosítóhoz. Ennek az ajánlatnak azonban nincs semmilyen jogi alapja.

Markó Attila a Civilizációk Szövetségének Dohai Fórumán
2011.12.13. | Külkapcsolatok

December 10-13 között zajlott Dohában az ENSZ keretén belül létrehozott Civilizációk Szövetségének negyedik Fóruma.

Borbély Károly a Kereskedelmi Világszövetség (WTO) miniszteri konferenciáján
2011.12.14. | gazdaság , Külkapcsolatok

Borbély Károly államtitkár részt vesz a Kereskedelmi Világszövetség VIII-ik miniszteri konferenciáján, december 14–15-én Genfben.

Székelyföldi Akadémia: a párbeszéd intézménye - Kistelepülések személyiségeit díjazta a megyei tanács Csíkszeredában
2011.12.14. | Székelyföld

A Székelyföldi Akadémia évzáró eseményét rendezte meg Hargita Megye Tanácsa december 13-án Csíkszeredában, a megyeházán. A rendezvénysorozatot 2010 nyarán indította a megyei tanács azzal a céllal, hogy bevonja a közéletbe, valamint a politikai döntéshozatal előkészítésébe a vidéki értelmiséget, és az előadás-sorozat már a második köréhez érkezett.

Szakmai találkozókat szervez az RMDSZ Háromszéken
2011.12.12. | SZKT , Sepsiszentgyörgy

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség széleskörű társadalmi konzultációsorozatot szervez december 16-án pénteken, Sepsiszentgyörgyön. Ennek keretén belül számos szakmai találkozóra, kerekasztal-beszélgetésre kerül sor a Szövetség politikusai, valamint a történelmi magyar egyházak, pedagógusok, az ifjúsági, szociális, gazdasági és más civil szervezetek képviselői között.

Módosítás a „Kényszerdeportálás- az emberi jogok megsértése” ET jelentés szövegében
2011.12.13. | Európa Tanács , Emberi jogok