Főoldal > Hírek
Markó Béla miniszterelnök-helyettes beszéde a marosvásárhelyi március 15-i rendezvényen
2012.03.15. | Ünnep

Tisztelt marosvásárhelyiek!
Tisztelt ünneplő közönség!

„Sikerrel védtük meg ezt a kivívott jogot” - Harmadik alkalommal vonták fel a székely zászlót Csíkszeredában
2012.03.15. | Székelyföld , Csík terület , Ünnep

Immár hagyományossá vált, hogy a március 15-i rendezvények a székely zászló felvonásával kezdődnek a hargitai megyeszékhelyen.

Új kezdetet jelez március idusa
2012.03.15. | Hunyad , Ünnep

Március 15-ének sokféle jelentősége van a magyar nemzet számára, többek között az új kezdet szimbóluma – hangsúlyozta ünnepi beszédében Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke, EP-képviselő a Hunyad megyei megemlékezéseken.

Borbély: a harcokat csak összefogással nyerhetjük meg
2012.03.15. | Maros , Ünnep , Megemlékezés

Az összefogás fontosságát hangsúlyozta a Marosvásárhely melletti Jedd község központjában mondott ünnepi beszédében Borbély László. „Nagy a felelősségünk, jövőt kell biztosítanunk gyerekeinknek, amit csak egy erős önkormányzattal érhetünk el, amihez összefogásra van szükségünk” – fogalmazott az RMDSZ politikai alelnöke, Románia környezetvédelmi minisztere.

Kelemen Hunor szövetségi elnök üzenete március 15. alkalmából
2012.03.15. | Ünnep , Megemlékezés

Mit kívánt a magyar nemzet 1848 márciusában? Miért küzdöttek 164 évvel ezelőtt a márciusi ifjak, a forradalom hősei? Szabad sajtóért, nemzeti őrseregért, közös teherviselésért, és mindenek előtt szabadságért, törvény előtti egyenlőségért. Ezt akarta a lelkes Petőfi, a bátor Kossuth, a megfontolt Széchenyi és a kitartó Batthányi. Ezért harcoltak névtelen hősök százezrei.

Elindult a csíki RMDSZ Gyerekjáték programja - Elsőként a leégett háromkúti iskola kisdiákjai juthattak új játékokhoz
2012.03.14. | RMDSZ , Csík terület

A napokban leégett háromkúti iskola kisdiákjai és a helyi óvodás gyerekek részesülhettek elsőként a csíki RMDSZ Gyerekjáték programja által, szociális segítségként biztosított játékcsomagokból.

Strasbourgi tisztelgés az 1848-as forradalom emléke előtt
2012.03.14. | Európai Parlament , Ünnep

Idén is lerótták tiszteletüket a magyar néppárti delegáció tagjai a strasbourgi Petőfi emlékoszlop előtt Bauer Edit és Mészáros Alajos, felvidéki európai parlamenti (EP) képviselők kezdeményezésére.

Erősebb európai jelenlétet a szövetkezetek ügyében

Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti (EP) képviselő árnyék-jelentéstevője (témafelelőse) volt az Európai Néppárt (ENP) részéről Az európai szövetkezet statútuma a munkavállalói részvétel tekintetében című, saját kezdeményezésű jelentésnek.