Főoldal > Hírek
Szathmári Pap Károly öröksége elsősorban Európáé - A fotóművészet úttörőjének 200. születésnapjára emlékeztek Kolozsváron
2012.01.12. | Kolozsvár , RMDSZ , Kultúra

Szathmári Pap Károly öröksége nemcsak a magyaroké vagy a románoké, hanem Európáé. Egy olyan ember munkásságát próbáljuk feleleveníteni, aki a legkiválóbb értékeket ötvözve, elsősorban európai – fogalmazott Kelemen Hunor szövetségi elnök, kulturális és örökségvédelmi miniszter ma Kolozsváron, Szathmári Pap Károly születésének 200. évfordulója alkalmából szervezett kerekesztal-beszélgetésen.

Csak összefogással érhetünk el eredményeket - Markó Béla miniszterelnök-helyettes piliscsabai közéleti fórumon
2012.01.12. | magyar-magyar

- A történelem az mutatja, hogy akkor értünk el eredményeket, ha összefogtunk – jelentette ki Markó Béla szerdán, Piliscsabán. A miniszterelnök-helyettes a piliscsabai Iosephinum Szakkollégium „Köztársasági elnökök és Miniszterelnökök Piliscsabán” elnevezésű közéleti estjének a vendége volt, amelyen Gazda Istvánnal, a Magyar Tudománytörténeti Intézet igazgatójával és Maróth Miklóssal, a Magyar Tudományos Akadémia alelnökével beszélgetett.

Tisztújítások a Csík területi RMDSZ községi szervezeteinél, illetve Balánbányán és Tusnádfürdőn
2012.01.11. | Csík terület

2011. december 17-én az RMDSZ Csíki Területi Szervezete Küldötteinek Tanácsa (TKT) elfogadta a 2012-es tisztújítások módszeratnát. Ennek értelmében 2012. február 7. és április 1. között tisztújításra kerül sor a Csík térségi helyi RMDSZ szervezetekben.

Felfüggesztette ideiglenesen az Egészségügyi Minisztérium az influenza elleni oltások használatát
2012.01.10. | Egészségügy

Ritli László egészségügyi miniszter azonnali írásbeli felvilágosítást kért az Országos Gyógyszerügynökségtől, valamint a Ion Cantacuzino Országos Kutatási és Fejlesztési Intézettől az influenza és a légúti megbetegedések elleni védőoltásokkal kapcsolatosan.

2012-ben is a magyar közösség akarata a legfontosabb az RMDSZ számára

A 2012-es esztendő törvényhozási és kormányzati prioritásairól számolt be január 10-én, kedden, bukaresti sajtótájékoztatóján Kelemen Hunor szövetségi elnök, aki tájékoztatott továbbá az egészségügyi törvényről illetve az idén sorra kerülő választásokról is.

Kulturális pályázatok - Felhívás

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Főtitkársága prioritásának tekinti az erdélyi magyar civil szervezetek tájékoztatását és segítését az erdélyi magyar közösség kulturális értékeinek közvetítésében. Az RMDSZ Kulturális Főosztálya ez úton értesíti Önöket a következő kulturális pályázási lehetőségről:

A műemlék templomok Székelyföld kiemelkedő értékei - Etédre látogatott a Hargita megyei tanács elnöke
2012.01.09. | Kultúra

Az etédi és a községhez tartozó küsmödi műemlék templom, illetve a szintén Etédhez tartozó kőrispataki templom helyzetéről, valamint a vadkárok okozta problémákról és ezek megoldásának lehetőségeiről egyeztetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a településen tett január 7-i látogatása alkalmával.

Kelemen Hunor szövetségi elnök Madéfalván: a történelmet nem lehet meghamisítani!

Január 7-én, szombaton a Madéfalvi Veszedelem 248. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen vett részt Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke. A Madéfalva község önkormányzata által szervezett emlékünnepségen jelen voltak az RMDSZ parlamenti képviselői, a megyei és a helyi önkormányzatok tisztségviselői. Az ünnepi istentiszteletet követően a megemlékezésre a SICULICIDIUM emlékműnél gyűltek össze a résztvevők, ahol ünnepi beszédekre és koszorúzásra került sor.