Főoldal > Hírek
Kovács Péter: Tőkés László Brüsszelben “elfelejti” képviselni a közössége érdekeit

Erdélyben a legnagyobb autonómia- és kisebbségvédelmi harcos szerepében tetszelgő Tőkés László az Európai Parlamentben tett felsőoktatással kapcsolatos jelentéséből “kifelejtette” a kisebbségi jogokat - nyilatkozta Kolozsváron Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.

Erdély 2020 és a lengyel példa
2012.01.31. | gazdaság , Erdély 2020

Az Európai Uniós tagságunk ötödik évfordulója nemrégiben múlt el, az évforduló pedig mérlegkészítésre is kiváló alkalmat ad, Románia esetében jelentős pozitívumokat és negatívumokat lehet mérlegelni.

Ne hagyjuk veszni a moldvai magyar nyelvű oktatást!
2012.01.31. | RMDSZ , Csángók , Nyelvi jogok

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség értetlenül áll a Magyar Kormány azon döntése előtt, amelynek nyomán a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének teljes vezetősége egyhangúan lemondott.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség készen áll a választásokra

Az RMDSZ Szövetségi Elnöksége ma délben, Bukarestben a 2012-es évben sorra kerülő parlamenti és helyhatósági választásokról egyeztetett.

OKTATÁSÜGYI MINISZTÉRIUM - Tájékoztató az előkészítő osztályról
2012.01.31. | Oktatásügyek

Néhány hónap múlva, pontosabban ez év szeptemberében megkezdi működését az előkészítő osztály. Ahogy a neve is mutatja, ez az új oktatási forma az 1/2011-es Tanügyi Törvény előírásai szerint, átmenetet fog képezni az óvoda és az iskola között.

Borbély László szorgalmazására idén mégsem kell szennyezési adót fizetni a 2007 előtt bejegyzett autók után
2012.01.30. | Környezetvédelem , Kormány

2012-ben csupán a 25 százalékkal csökkentett környezetvédelmi adót kell kifizetni

Veszélyben a hajléktalanok
2012.01.30. | Egészségügy , Szociális

Növekedőben van azon hajléktalanok száma, akiket a Mentőszolgálat és a Rohammentőszolgálat (SMURD) egységei a kórházakba, valamint a szociális otthonokba szállítottak a szélsőséges időjárás következtében.

Moldován József az Erdély 2020 stratégiáról: számítunk az erdélyi emberekre!
2012.01.30. | gazdaság , Erdély 2020

“Gazdasági alapelv, hogy tervezés nélkül, megtervezett irány és mellérendelt források nélkül nem lehet haladni. A legkisebb cégnek is szükségszerűen kell megterveznie saját célkitűzéseit és pénzügyi forrásait. Nagyobb léptékben is ugyanez a helyzet, és az RMDSZ Gazdasági Tanácsa által nemrégiben ismertetett Erdély 2020 stratégia nem egyéb, mint szükségszerűség: az RMDSZ-nek, mint bármely más politikai alakulatnak, feltétlenül gondolkodnia kell ilyen, gazdaság-stratégiai kérdésekről is” – hangsúlyozta Moldován József távközlési államtitkár, a Gazdasági Tanács tagja.