Főoldal > Hírek
Szőcs Ferenc: „A torockóiak a folytonosság, a tapasztalat és a megvalósítások mellett voksoltak”

Fölényes győzelmet aratott Torockó községben Szőcs Ferenc, az RMDSZ polgármesterjelöltje, az EMNP színeiben induló Király Melindával szemben. Torockószentgyörgyön és Torockón a lakosság 70 százaléka szavazott bizalmat Szőcs Ferencnek.

Az RMDSZ Kovászna megyei tisztségviselői az alábbi gondolatokkal adták ma le szavazataikat

Tamás Sándor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség háromszéki elnöke, Kovászna megye jelenlegi tanácselnöke Kézdivásárhelyen, az oroszfalusi körzetben szavazott, kora délelőtt: „Azt érzem az elmúlt hónapok, évek jelei alapján, hogy Háromszéken, Székelyföldön a Magyar Demokrata Szövetség több szavazatot és mandátumot fog szerezni, mint az előző ciklusban. Kétségtelen hogy a legújabb párt be fog kerülni a helyi tanácsokba, és az is valószínű, hogy az MPP tovább csúszik a lejtőn. A választások utáni együttműködési lehetőségekről úgy vélem, hogy nagyban meghatározza az, ahogyan előtte a versenypártok viselkedtek, kampányoltak.”

Torockón 18 órakor 55 százalékos volt a részvételi arány

Torockón a község lakosságának 55 százaléka voksolt 18 óráig. A községhez tartozó Torockószentgyörgyön közel 300-an valamint Torockón több mint, 350-en  járultak az urnákhoz.

Kelemen Hunor szövetségi elnök: minél nagyobb számban menjünk el szavazni!

„Az a legfontosabb ebben a pillanatban, hogy az erdélyi magyarok minél nagyobb számban menjenek el szavazni, mert úgy tűnik, a román lakosság sokkal nagyobb arányban jelent meg a szavazóurnák előtt. Csak úgy tudjuk megtartani eredményeinket Maros, Szatmár vagy Kolozs megyében, ha minél többen elmegyünk szavazni” – mondta el Kelemen Hunor szövetségi elnök ma délután a Hír Televízió élő kapcsolásában Kolozsvárról, az RMDSZ Elnöki Hivatalából.

Bognár: „A jövő kulcsa az aradi magyarok kezében van”

A Csiky Gergely Főgimnáziumban szavazott Bognár Levente megyei RMDSZ elnök, a Szövetség aradi polgármesterjelöltje, akit Faragó Péter és Hadnagy Dénes városi tanácsos jelölt kísért el az urnákhoz.

Választások napja - Kovásznai megyei hírek

Megérkeztek a friss Kovászna megyei adatok Sepsiszentgyörgyön intenzíven zajlott a mobilizálás: a kereskedelmi rádiók több hete folyamatosan sugározzák a mozgósító szpottokat (link: http://soundcloud.com/szavazz2012), ugyanakkor az RMDSZ és az EMNT is ismételten arra kérte a lakosságot, hogy vegyenek részt a szavazáson.

Választások napja - Szatmár megyei hírek

18.00 – Az USL szavazóházi megbízottai Nagykárolyban is ellenőrzik, hogy szavazóik elmennek-e szavazni. Az USL törvénytelen mozgósítását Szatmárnémetiben már leállította az RMDSZ így szavazóházi megbízottaik nem használhatják a magukkal hozott listákat.

Dr. Balázs Béla: „A medgyesi magyarságnak van jövője szülőföldjén”