Főoldal > Hírek
Szőcs Ferenc: „A torockóiak a folytonosság, a tapasztalat és a megvalósítások mellett voksoltak”

Fölényes győzelmet aratott Torockó községben Szőcs Ferenc, az RMDSZ polgármesterjelöltje, az EMNP színeiben induló Király Melindával szemben. Torockószentgyörgyön és Torockón a lakosság 70 százaléka szavazott bizalmat Szőcs Ferencnek.
 


Az RMDSZ Kovászna megyei tisztségviselői az alábbi gondolatokkal adták ma le szavazataikat
Az RMDSZ Kovászna megyei tisztségviselői az alábbi gondolatokkal adták ma le szavazataikat

Tamás Sándor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség háromszéki elnöke, Kovászna megye jelenlegi tanácselnöke Kézdivásárhelyen, az oroszfalusi körzetben szavazott, kora délelőtt: „Azt érzem az elmúlt hónapok, évek jelei alapján, hogy Háromszéken, Székelyföldön a Magyar Demokrata Szövetség több szavazatot és mandátumot fog szerezni, mint az előző ciklusban. Kétségtelen hogy a legújabb párt be fog kerülni a helyi tanácsokba, és az is valószínű, hogy az MPP tovább csúszik a lejtőn. A választások utáni együttműködési lehetőségekről úgy vélem, hogy nagyban meghatározza az, ahogyan előtte a versenypártok viselkedtek, kampányoltak.”


Torockón 18 órakor 55 százalékos volt a részvételi arány

Torockón a község lakosságának 55 százaléka voksolt 18 óráig. A községhez tartozó Torockószentgyörgyön közel 300-an valamint Torockón több mint, 350-en  járultak az urnákhoz. 


Kelemen Hunor szövetségi elnök: minél nagyobb számban menjünk el szavazni!
Kelemen Hunor szövetségi elnök: minél nagyobb számban menjünk el szavazni!

„Az a legfontosabb ebben a pillanatban, hogy az erdélyi magyarok minél nagyobb számban menjenek el szavazni, mert úgy tűnik, a román lakosság sokkal nagyobb arányban jelent meg a szavazóurnák előtt. Csak úgy tudjuk megtartani eredményeinket Maros, Szatmár vagy Kolozs megyében, ha minél többen elmegyünk szavazni” – mondta el Kelemen Hunor szövetségi elnök ma délután a Hír Televízió élő kapcsolásában Kolozsvárról, az RMDSZ Elnöki Hivatalából.


Bognár: „A jövő kulcsa az aradi magyarok kezében van”
Bognár: „A jövő kulcsa az aradi magyarok kezében van”

A Csiky Gergely Főgimnáziumban szavazott Bognár Levente megyei RMDSZ elnök, a Szövetség aradi polgármesterjelöltje, akit Faragó Péter és Hadnagy Dénes városi tanácsos jelölt kísért el az urnákhoz. 


Választások napja - Kovásznai megyei hírek

Megérkeztek a friss Kovászna megyei adatok Sepsiszentgyörgyön intenzíven zajlott a mobilizálás: a kereskedelmi rádiók több hete folyamatosan sugározzák a mozgósító szpottokat (link: http://soundcloud.com/szavazz2012), ugyanakkor az RMDSZ és az EMNT is ismételten arra kérte a lakosságot, hogy vegyenek részt a szavazáson.


Választások napja - Szatmár megyei hírek

18.00 – Az USL szavazóházi megbízottai Nagykárolyban is ellenőrzik, hogy szavazóik elmennek-e szavazni. Az USL törvénytelen mozgósítását Szatmárnémetiben már leállította az RMDSZ így szavazóházi megbízottaik nem használhatják a magukkal hozott listákat.


Dr. Balázs Béla: „A medgyesi magyarságnak van jövője szülőföldjén”