Főoldal > Hírek
A civil konzultáció első sikere
2011.11.16. | RMDSZ , Szociális , civil szféra

Sikeresen rajtol az a konzultációsorozat, amelyet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség kezdeményezett a szociális területen működő szervezetekkel. Az első eredmények ugyanis már az első találkozó során megvitatott téma, a szociális ellátást szabályozó kerettörvény kapcsán megmutatkoztak: két civil szervezet javaslatai, az RMDSZ képviselőinek köszönhetően, bekerültek a törvénytervezet új szövegébe – jelentette ki Tonk Gabriella, a konzultáció koordinátora.

Winkler Gyula: a fiatalok ne essenek a populizmus csapdájába

Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője azt javasolja a fiataloknak, hogy ne essenek egyes politikusok populista diskurzusainak csapdájába, akik kihasználva a világválság következményeit, szegregáló üzeneteket fogalmaznak meg, vagy a határok és egyéb korlátok újraállítását szorgalmazzák az Európai Unióban. Az EP-képviselő szerdán Strasbourgban találkozott a Belfort-Montbeliard Egyetemi Intézet 38 diákjával és tanárjával, akik Jean-Jaques Wagner professzor vezetésével látogatták meg az Európai Parlamentet.

A romániai restitúciós folyamat akadálytalan folytatását sürgette Sógor Csaba az EP-ben
2011.11.14. | Európai Parlament

Folyó év november 14-én, Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) novemberi plenáris ülésszakának nyitányaként, Sógor Csaba RMDSZ-es képviselő a romániai restitúciós folyamat paradoxonára hívta fel napirenden kívül a házelnök, valamint képviselőtársainak figyelmét.

Beleszólhatunk abba, mire költsön az Unió - A 2014–2020-as EU-s fejlesztési tervekről tanácskoztak Csíkszeredában

Az Európai Unió 2014–2020-as fejlesztési terveiről tartottak megbeszélést a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR Centru) munkatársai, valamint Hargita Megye Tanácsának pályázati szakemberei és dekoncentrált intézmények képviselői november 15-én a csíkszeredai megyeházán.

Jubileumi Csángó Nap Csíkszeredában
2011.11.14. | Hargita , Csángók

Sógor Csaba: emlékeztetnünk kell a román politikumot arra, hogy az Európa Tanács 1521/2001-es Ajánlása, amely a csángó kultúra védelméért született több egy egyszerű felhívásnál.

Szemléletváltásra van szükség a szórványpolitikában – ülésezett az RMDSZ Főtitkársága
2011.11.14. | RMDSZ , Szórvány

A Magyar Szórvány Napja alkalmával elfogadott Zárónyilatkozat irányelveinek megvalósíthatósága szerepelt az RMDSZ Főtitkárságának mai, november 14-i ülésének napirendjén.

Gazdafórum Tusnádfaluban
2011.11.13. | Mezőgazdaság , Csík terület

Gazdafórumra került sor november 11-én, pénteken az RMDSZ Csíki TerületiSzervezetének szervezésében Tusnádfaluban.

Haladnak a székelyföldi tervek megvalósításával - Konkrét ügyeket vitattak meg Hargita és Kovászna megye tanácsának munkatársai

Közös munkamegbeszélést tartott Hargita és Kovászna megye tanácsa november 11-én. Borboly Csaba és Tamás Sándor tanácselnökök javaslata az volt, hogy a jövőre nézve a munkamegbeszéléseken ne csak a székelyföldi ügyek legyenek napirenden, hanem a közös hivatali, közigazgatási ügyek is.