Főoldal > Hírek
Borbély: csupán az effektív energia-előállítás után jár zöld bizonylat
2012.02.28. | Környezetvédelem

Vízenergia területén eszközölendő befektetések szempontjából, Románia egyike a legvonzóbb európai országoknak. A szakemberek becslése szerint Románia körülbelül 8 ezer MW energiát tudna előállítani, ha kiaknázná a vízerőművek létesítéséhez szükséges természeti adottságait.

Módosítások az új oktatási törvényben
2012.02.28. | Szenátus , Oktatásügyek

A keddi, február 28-i bizottsági ülésen néhány módosítást szavazott meg a szenátus oktatási szakbizottsága az új tanügyi törvényre vonatkozóan.

Elfogadta a Képviselőház a Sapientia EMTE akkreditációját
2012.02.28. | RMDSZ , Oktatásügyek

Az RMDSZ több éves politikai küzdelme nyomán, a Képviselőház keddi ülésén elfogadta a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem akkreditációjára vonatkozó törvénytervezetet. Ezzel lezárul a tudományegyetem akkrediációs folyamata, azaz létrejön a jogi személyiséggel rendelkező, anyanyelvű, alapítványi Sapientia Tudományegyetem.

Előadás az új Polgári törvénykönyvről
2012.02.27. |

Az új Polgári törvénykönyv jelentősége címmel Aradon tart előadást dr. Veress Emőd ügyvéd, egyetemi oktató, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Jogtudományi Intézetének igazgatója március 2-án, pénteken 18 órai kezdettel az RMDSZ aradi székházának nagytermében (Episcopiei utca, 32. szám).

Legyen az Év Fája Európában a Köpeci Szil!
2012.02.27. | Kovászna

Az Év Fája Európában 2012 versenyben február 1-től lehet szavazni a köpeci szílre, mint a 2011-es Év Fája Romániában vetélkedő győztesére.

Moldován József: elvi és formai aggályok is felmerülnek az ACTÁ-val szemben
2012.02.27. | IT

Moldován József, a Távközlési és Információs Társadalom Minisztériumának államtitkára szerint megalapozott a román komány döntése, mely szerint felfüggesztette a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás (ACTA) ratifikálási folyamatát.

Együttműködés a magyar jövőért - Ülésezett az RMDSZ családpolitikai munkacsoportja
2012.02.26. | RMDSZ , Szociális

Megtartotta első ülését a Romániai Magyar Demokrata Szövetség családpolitikai szakértői munkacsoportja. A munkacsoport kiemelt feladata az európai jó példák beazonosítása, ezek összevetése a romániai lehetőségekkel, igényekkel és realitásokkal, illetve egy olyan családtámogatási és gyermekvállalást ösztönző intézkedéscsomag kidolgozása, amelyet az RMDSZ parlamenti csoportja törvénytervezetek formájában elfogadásra terjeszthet elő az elkövetkező időszakban.

A folytonosság és a fejlődés éve van mögöttünk - Marosvásárhelyen ülésezett az RMDSZ Szövetségi Képviselők Tanácsa

„Egy évvel ezelőtt az RMDSZ kongresszuson arra kaptam felhatalmazást, hogy ezt a Szövetséget továbbvigyem és tovább végezzük azt a munkát, amit az erdélyi magyarok ránk bíztak. A folytonosság és az építkezés éve volt ez, önkormányzati, parlamenti és kormányzati téren is számos eredményt értünk el” – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök február 25-én, Marosvásárhelyen, a Szövetségi Képviselők Tanácsának ülésén.