Főoldal > Hírek
Gyerekeink jövője, mindannyiunk jövője!
Gyerekeink jövője, mindannyiunk jövője!

Június 1-én, a nemzetközi gyereknap alkalmával az RMDSZ jelöltjeinek körében is a gyerekeké és a szatmárnémeti fiataloké volt a főszerep.


A marosvásárhelyi Vársétány fái segítségért kiáltanak

Frunda György megbotránkoztatónak tartja, hogy a polgármesteri hivatalból származó információk szerint az új várrendezési terv szerint kivágnák a Vársétány fáit. A hivatalban lévő polgármester kivágatná a két sor nyugati ostorfát és helyükre facsemetéket ültetne.


Hasznosítsák itthon a külföldön szerzett tapasztalatokat - Ballagtak a Tasnádi Ipari Iskolaközpontban
Hasznosítsák itthon a külföldön szerzett tapasztalatokat - Ballagtak a Tasnádi Ipari Iskolaközpontban

A tegnap a Tasnádi Ipari Iskolaközpont végzőset búcsúztatták az iskola XI-es tanulói, illetve a jelenlevő tanárok, családok, rokonok, barátok. Az Eseményen Sógor Csaba, az Európa Unió parlamenti képviselője, Véron András polgármester és az RMDSZ megyei jelöltjei is díjakat adtak át a végzősöknek.


Kiemelten kell támogatni a kistermelőket!
Kiemelten kell támogatni a kistermelőket!

Csehi Árpád Szabolcs megyei tanácselnökököt és Kovács Jenő polgármestert Sógor Csaba EP képviselő is elkísérte Nagykárolyi kampánykörútjára.


Eckstein-Kovács: Állandó párbeszédre van szükség a civil szervezetekkel
Eckstein-Kovács: Állandó párbeszédre van szükség a civil szervezetekkel

„A civil szférából jövök, ide mindig visszatérek” - hangzott el Eckstein-Kovács Péter kijelentése csütörtök délután az Eckstein Patikában, az RMDSZ kolozsvári polgármesterjelöltje és a magyar civil szervezetek közötti találkozón.


"Járt utat nem szabad a járatlanra felcserélni” - Csabcsival zenélt együtt Ilyés Gyula és Csehi Árpád

Hangulatos estét tölthettek el azok az érdeklődők, akik tegnap ellátogattak a Szatmári Magyar Diákszövetség által megszervezett összejövetelre. A jazz-zene rajongóknak kedvezve, Ilyés Gyula polgármester különleges meghívottja Cserey Csaba ütőhangszer-művész volt, aki  interaktív koncerttel készült az egybegyűlteknek. Csabcsi buzdítására mindenki zenésszé vállhatott erre az estére, együtt dobolva a ritmusokat. 


Nincs vita: Coica hazudik! -A szatmári RMDSZ kampánystábjának nyilatkozata

Az RMDSZ kampánystábja a tegnapi nap folyamán, több úton is megkereste az USL kampánystábot az Ilyés Gyula polgármester és Dorel Coica közötti nyilvános vita megszervezésének, konkrét feltételeinek egyeztetése érdekében, azonban megint csak zárt ajtókra és süket fülekre talált.


Folyik a víz Középajtán
Folyik a víz Középajtán

Tamáska még óvodás korú, de a tubát már meg tudja fújni. Nagy teljesítmény ez egy kis legénytől, hiszen még egy felnőttnek is meg kell erőltetnie magát, hogy szóra bírja az egyik legnagyobb fúvós hangszert.