Főoldal > Hírek
Minden magyar számít! - Kelemen Hunor szövetségi elnök Udvarhelyszék településein kampányolt

Homoródszentmártonra, Székelykeresztúrra és Bögözre látogatott csütörtökön, május 24-én Kelemen Hunor szövetségi elnök, ahol az RMDSZ helyi jelöltjeivel közösen lakossági fórumokon vett részt.

Gyakornoki Program 2013 - Még egy hétig lehet jelentkezni az európai parlamenti gyakornokságra
2012.05.24. | Ifjúság , Európai Parlament

Még egy héten át küldhetik el pályázati csomagjukat Sógor Csaba Gyakornoki Programjára azok, akik közelebbről megismernék az Európai Parlament brüsszeli és strasbourgi munkáját. Május végén a jelentkezés lezárul, a pályázók közül pedig tíz fiatal külön-külön, egy hónapos fizetett gyakornoki munkát végezhet az RMDSZ-es EP-képviselő kabinetjében.

Tanulságos eset a Trandafir Norberté, jól példázza, mi a helyzet Marosvásárhelyen

Sportszakemberekkel, sportolókkal és sportkedvelőkkel találkozott csütörtök este az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje, Frunda György. A megbeszélésen elhangzott: jelentős infrastrukturális beruházásokra van szükség a közeljövőben, amellett lényegesen nagyobb figyelmet kell szentelni az iskolás sportnak.

Turizmus az Egészséges Nagyváradért!

Az Egészséges Nagyvárad egyik alappillére az eseményekre és a város sajátosságaira épülő turizmus – nyilatkozta Cseke Attila. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség nagyváradi polgármesterjelöltje csütörtökön sajtótájékoztatón mutatta be javaslatait, hogyan kellene és lehetne hasznosítani Nagyvárad történelmi örökségét – például megjelölve a kezdő délkört, ami több mint 200 évig a Nagyváradi Váron keresztül húzódott.

Borbély: A kisebbségi jogok tiszteletben tartása alapvető követelmény!

Borbély László, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke a Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) romániai küldöttségének vezetőjeként május 23-25 között Kijevben részt vesz a KEK parlamenti bizottságának soros ülésén.

Több százan az egyetemi börzén
2012.05.24. | Kovászna , Ifjúság

Az egyetemek közt is verseny zajlik a lelkes és tehetséges diákok megszerzése érdekében – derült ki az Európai Egyetemek Börzéjén. A Sepsiszentgyörgyön megszervezett eseményen zömmel hazai, illetve magyarországi egyetemek mutatkoztak be.

Lezárult az előkészítés megyei szakasza
2012.05.24. | Kovászna , Környezetvédelem

Kovászna Megye Tanácsa május 24-i, csütörtöki rendkívüli ülésén elfogadta és ezáltal jóváhagyásra küldi a környezetvédelem és erdők központi hatósága felé a Bodok-Barót hegység, a Csókás-Veczer, a Veresvíz Tőzegláp és a Rétyi Nyír természetvédelmi területek megfelelő kezelés nevet viselő projektet.

Az RMDSZ Hargita Megyei Szervezetének sajtóközleménye

A választási kampány kezdete óta a két magyar versenypárt Hargita megyei képviselői azzal a hamis állítással házalnak megyénk polgárainál, mely szerint az átlagbér országos szinten Hargita megyében a legalacsonyabb. Az Erdélyi Magyar Néppárt e téves információt tartalmazó külön prospektust is kiadott és terjeszt.