Főoldal > Hírek
Nem vagyunk egyformák, de összetartunk - Kampányindító Déván

A Hunyad megyei magyar közösség sokszínű, a különböző gyökerek ellenére is összetartó, ebben rejlik ereje - világított rá kampányindító beszédében Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke. Vasárnap délután Déván tartotta a Hunyad megyei RMDSZ kampányindító rendezvényét, amelyen több mint 600-an vettek részt.

Dr. Mózes Károly öröksége tovább él: Idén újabb hat díjazott
2012.05.13. | Egészségügy , Nagyvárad

Az ápolók világnapján, május 12-én idén is átadták a Dr. Mózes Károly díjat. Az eseményre a Nagyváradi Színház termében került sor.

A kolozsváriak számára az RMDSZ mindig biztonságot jelentett! - Elindította kampányát a Szövetség Kolozs megyei szervezete

„A kolozsvári magyarok számára hosszú éveken át a Romániai Magyar Demokrata Szövetség jelentette a biztonságot: így volt ez a Funar korszakban, de akkor is, amikor újra építkezni lehetett. A Szövetség képviselői kezdték el, folytatták és vitték véghez azt a munkát, amely nélkül a kolozsvári magyarság nem gyarapodhatott, nem erősödhetett volna. A kolozsvári magyarságnak biztonságra lesz szüksége 2012 után is” – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök vasárnap, a Szövetség Kolozs megyei jelöltjeinek bemutatóján.

Együtt ünnepeltünk a besztercei magyarsággal - Az összetartozásra nagyobb szükség van, mint valaha
2012.05.13. | Hargita , Beszterce

Egész napos rendezvénysorozattal ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját a besztercei Magyar Ház május 12-én, szombaton. Az összetartozás jegyében rendezvényüket támogatta és velük ünnepelt Hargita Megye Tanácsa is.

Minden bánsági magyar számít!

„Az elért jogokat nem elég megszerezni, meg is kell védeni azokat, az eredményeket nem elég elérni, meg is kell tartani azokat. Ezért az RMDSZ által biztosított képviselet minden szinten kulcsfontosságú. Ezért van most az ébredés ideje, ezért van most az RMDSZ zászlaja alatti szolidaritás és összefogás ideje” – hangsúlyozta Winkler Gyula EP-képviselő szombaton, Temesváron, ahol részt vett Halász Ferenc, az RMDSZ Temes megyei elnökének meghívására, a megyei kampányindító rendezvényen és a Bánsági Magyar Napok záróestjén.

A tehetséget nem utólag, hanem a maga idejében kell méltányolni - Tizedik alkalommal adták át a Communitas Alapítvány Alkotói Ösztöndíjait
2012.05.13. | Communitas

Mi, erdélyiek, büszkék vagyunk saját szellemi, tudományos, irodalmi múltunkra, szellemi nagyjainkra, de a tehetséget utólag elismerni nem nehéz: ami fontos és nehéz,  hogy a tehetséget a maga idejében méltányoljuk, ehhez járul hozzá a Communitas Alapítvány Alkotói Ösztöndíja – jelentette ki Markó Béla, az Ösztöndíjbizottság elnöke szombaton, az idei Alkotói Ösztöndíjak ünnepi átadásán.

Ne felejtsük az egységre szerződő honfoglalók bölcsességét - Felavatták Árpád fejedelem szobrát Székelyberében
2012.05.13. | Megemlékezés

Olyan korban élünk, amikor nem szabad elfelejtenünk Árpád vezér és az egységre szerződő honfoglaló magyarok bölcsességét: azt a bölcsességet, azt a tudást, hogy vannak célok, amelyekért  el kell felejteni a csoportérdekeket, és alá kell rendelni magunkat egyetlen közös döntésnek, mert másképpen nem fogunk boldogulni.  A történelem változik, a helyzetek változnak, a kötelességek és a felelősségek azonban most is ugyanazok – jelentette ki Markó Béla szombaton, Székelyberében, Árpád fejedelem szobrának ünnepi felavatásán.

Van még ereje a bánsági magyar közösségnek - kampánynyitó Temes megyében

A Temes megyei RMDSZ május 12-én mutatta be jelöltjeit a bánsági magyar közönségnek. A kampányindítóra a Bánsági Magyar Napok szombat esti néptáncgálájának keretén belül került sor, a helyi és megyei tanácsosjelöltek mellett a rendezvényen Halász Ferenc megyei tanácselnökjelölt és Wikler Gyula európai parlamenti képviselő is szólt a bánsági magyarokhoz.