Vass Levente: fontosnak tartjuk az egészséges táplálkozás bátorítását az iskolában

2017.12.14. | Oktatásügyek

„A túlsúlyosság és a vele járó gondok napjaink egyik legkiemelkedőbb egészségügyi problémája. Az étkezési szokások gyermekkorban alakulnak ki, később pedig felnőttként nagyon nehéz a gyermekkori túlsúlyosságot leküzdeni. Ezért tartottuk fontosnak azt a törvénytervezetet, amely iskolai keretben is támogatná az egészséges táplálkozás intézményi tájékoztatásának témakörét” – nyilatkozta Vass Levente, az RMDSZ Maros megyei képviselője azt követően, hogy az alsóház szakbizottsága arról a törvénymódosító-javaslatról tárgyalt, amely az egészséges életmód, táplálkozás fontosságát hangsúlyozná a diákok körében.

Az alsóház egészségügyi bizottságának titkára rámutatott: közegészségügyi szempontból is fontosnak tartja az egészséges életmód és az egészséges táplálkozás bátorítását már gyermekkorban is, hiszen a túlsúlyosság számtalan más betegség kialakulását is előidézi, elsődleges kockázati tényezője az érrendszeri problémáknak, a cukorbetegség és a daganatos betegségek kialakulásának.

Vass Levente emlékeztetett: a parlamenti ülésszak kezdetekor az iskolákban történő egészséges étkeztetés támogatását és az egészséges életmód iskolai tudatosítását oktatáspolitikai prioritásként fogalmazta meg az RMDSZ képviselőházi frakciója. Ennek értelmében kezdeményezte és támogatta a szakbizottsági munkálatok alatt a Szövetség politikusa a fent említett kezdeményezést.  Ehhez hasonlóan, hangsúlyozta a szakpolitikus, szükség van minden olyan jól működő kezdeményezésre, amely az iskolai és a munkahelyi egészséges táplálkozást hatékonyan támogatja.