Többpárti összefogásra van szükség: a képviselőház szakbizottságai úgy döntöttek, beemelik az RMDSZ családon belüli erőszak megfékezésére kidolgozott törvénytervezetét a kormány jogszabály-kezdeményezésébe

2018.05.15. | Képviselőház

„Bebizonyosodott, hogy az RMDSZ által kidolgozott, és tavaly júniusban elsőként iktatott, a nők elleni és a családon belüli erőszak megfékezését célzó törvénytervezet hiánypótló volt, hiszen a képviselőház szakbizottságainak mai ülésén tervezetünk előírásait majdnem teljes egészében beemelték a kormány által előkészített jogszabály-kezdeményezésbe. Egy olyan folyamatot indított el az RMDSZ Nőszervezete az elmúlt években, amely megkerülhetetlenné tette ezt a témát törvényhozók és a pártok számára. A parlamentnek sürgősen tovább kell lépnie, a lehető legjobb, és az áldozatok számára a leghatékonyabb  törvényes keretet mielőbb meg kell szavaznia” – mutatott rá Csép Éva Andrea, az RMDSZ Maros megyei képviselője, az RMDSZ Nőszervezetének alelnöke a képviselőház jogi és esélyegyenlőségi bizottságának együttes ülését követően, Bukarestben.

Csép Éva Andrea emlékeztetett arra, hogy a parlamenti eljárásban számos törvénytervezet van a nők elleni és a családon belüli erőszak megfékezését célzó, érvényes jogkeret szigorítása érdekében, ezért a törvényhozók a szakbizottsági ülések keretében a beérkezett javaslatok alapján, többpárti konszenzus által a lehető legjobb és leghatékonyabb törvényes keret megalkotását tűzték ki célul.

„Tekintettel a súlyos statisztikai adatok