Szerkesztőségek figyelmébe - az RMDSZ március 15-i rendezvényei

2017.03.13. | Ünnep

Szerkesztőségek figyelmébe - az RMDSZ március 15-i rendezvényei

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség ez évben is Erdély-szerte megemlékezik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről. A rendezvények listája ITT tekinthető meg.

Kelemen Hunor szövetségi elnök programja nemzeti ünnepünkön:

Kelemen Hunor szövetségi elnök március 15-én, szerdán Nagyszalontán emlékezik az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseire. Az RMDSZ elnöke 18.00 órától a Kossuth-szobornál mond ünnepi beszédet.
 A nagyszalontai ünnepi program 16.30 órától istentisztelettel veszi kezdetét a református templomban. 18.00 órától a Kossuth-szobornál az Arany János Elméleti Líceum diákjainak előadását lehet megtekinteni, amely koszorúzással folytatódik. A 19.00 órai fáklyás felvonulást és zenés díszmenetet 20.00 órától ünnepi gálaműsor követi a Zilahy Lajos Művelődési Házban, ahol fellépnek a Kolozsvári Magyar Opera művészei.

Ezt megelőzően Kelemen Hunor Nagyváradra látogat, 14.00 órától Rulikowszky Kázmér emlékművénél, 14.40 órától pedig Nicolae Bãlcescu szobránál helyez el koszorút.

Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője Hargita megyében ünnepel: 9.00 órától Csíkszenttamáson, 11.00-től Csíkdánfalván, 14.00-tól a Nyergestetőn, 17.00 órától pedig a csíkszeredai Vár-téren lesz jelen.

Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője valamennyi nagyváradi ünnepi programponton részt vesz március 15-én, beszédet 18.15-kor mond a Szacsvay- szobornál.

Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök Kolozsváron, 14.15-kor a Biasini szállónál mond beszédet, Bodor László és Geréd Imre ügyvezető alelnökök is itt ünnepelnek. Székely István ügyvezető alelnök Brassó megyében, az alsótömösi emlékműnél mond beszédet 14.00 órakor, Hegedüs Csilla ügyvezető alelnök Zilahon, 18.00 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában szervezett ünnepi műsoron szólal fel. Magyari Tivadar Tordán vesz részt a megemlékező ünnepségen.