Péter Ferenc: a marosvásárhelyi iskola létrehozásáról szóló mai döntés a mi közös sikerünk

2018.02.07. | Aktuálpolitika

Meghallgatásra került a marosvásárhelyi, Maros megyei közösségnek az az egyértelmű igénye, hogy a megyeközpontban zavartalanul működhessen egy magyar tannyelvű felekezeti iskola, a Római Katolikus Teológiai Líceum.

„A bíróság keddi döntését követően sokan aggódva tekintettek a katolikus iskola jövőjére. A szenátus mai döntése pontot tehet ennek a közel két éve tartó fölösleges feszültségnek, bizonytalanságnak a végére. Egy magyar tannyelvű iskolának a működése nem vita tárgya, hanem normalitás kellene legyen. Fontos hír ez számunkra, Maros megyei lakosok számára, hiszen az elmúlt hónapokban minden helyi próbálkozásunkat elgáncsolták, nagyon sokszor megpróbáltak félrevezetni, mindent megtettek azért, hogy ez az iskola ne működhessen. Nem adtuk fel, és az RMDSZ parlamenti képviseletének köszönhetően szerdán, hosszú idő után először kerültünk igazán közel ahhoz, hogy ez az iskola most már biztos jogi keretek között folytathassa működését” – mondta Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke.
Amennyiben az államfő kihirdeti a szerdán elfogadott törvényt, a katolikus iskola új nevén, II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceumként folytatja tevékenységét a 2018–19-es tanévtől kezdődően.