Ösztöndíj-támogatás a pénzügyi-könyvelési szakosoknak Csíkszeredában

2017.04.12. | területi hírek

Ösztöndíj-támogatás a pénzügyi-könyvelési szakosoknak Csíkszeredában

Tizenegy Hargita megyei egyetemista ösztöndíjkérelmét bírálta el pozitívan a Hargita Megyéért Egyesület, a hallgatók a közintézményi könyvelés népszerűsítése ösztöndíjprogramban nyertek támogatást. A kiírásra azok jelentkezhettek, akik a közintézményi könyvelés szaktárgyat választották, vagy államvizsga-dolgozatuk témája érinti a szakterületet.

Hargita Megye Tanácsa már évek óta a jó szakemberek képzési lehetőségeinek biztosításáért dolgozik alárendelt intézményeivel és más partnerek bevonásával együtt. Ide tartozik a könyvelők képzése, amelyben partnere a Romániai Könyvszakértők és Mérlegképes Könyvelők Testületének (CECCAR) Hargita megyei fiókszervezete, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, a Sapientia EMTE, Tánczos Barna szenátor és Korodi Attila képviselő. A fejlesztési ügynökség kezdeményezésére együttműködési egyezmény született, amelyben Hargita Megye Tanácsa vállalta a szakmai gyakorlat lebonyolítását, a Hargita Megyéért Egyesület az ösztöndíjak biztosítását, a Sapientia pedig a közintézményi könyvelői modul bevezetését az oktatásba. Az egyezményt aláírta Tánczos Barna és Korodi Attila is, akik megígérték, hogy továbbítják a CECCAR javaslatait a gazdasági minisztériumnak.

Az egyezmény értelmében a Hargita Megyéért Egyesület a 2016–2017-es tanévben kiírta a közintézményi könyvelés népszerűsítésére irányuló ösztöndíjprogramját. Az ösztöndíjasok részt vesznek Hargita Megye Tanácsa gyakornoki programjában, a gyakornoki időt a megyei tanács apparátusánál vagy valamelyik alintézményénél töltik, amikor a közintézményi könyvelés gyakorlatával ismerkednek.

Az idei ösztöndíjasok a csíkszeredai Sapientia EMTE első- és harmadéves hallgatói, jó tanulmányi eredményükre, kitartó munkájukra hivatkozva Fülöp Árpád Zoltán, az egyetem Üzleti Tudományok Tanszékének tanára is ajánlotta őket.

Az ösztöndíjasoknak ezúton is gratulálunk!