Megoldás a rezidensvizsga előtt állók problémájára

2019.10.29. | Egészségügy

Megoldás a rezidensvizsga előtt állók problémájára

Döntéshozó fórumként szavazott ma a parlament alsóháza az RMDSZ kezdeményezéséről, amely helyet biztosít minden végzős orvostanhallgató számára a rezidensképzésben.

A Szövetség által kezdeményezett törvény előírja, hogy a városi kórházakban és a családorvosi rendelőkben is tanulhatnak és dolgozhatnak a rezidensvizsga letétele előtt álló szakorvosjelöltek. „Ez az intézkedés határozott lépés az orvoshiány felszámolására és annak irányába, hogy a végzős orvostanhallgatók itthon maradjanak. A mai szavazásnak köszönhetően újra lehetőség van arra, hogy december 8-án megszervezhessék a rezidensvizsgát és az idén végző orvosi- fogorvosi és gyógyszerész hallgatók számával egyenlő helyekre vizsgázhassanak” – mutatott rá dr. Vass Levente, az RMDSZ Maros megyei parlamenti képviselője, egészségügyi szakpolitikus, a tervezet kidolgozója. A ma megszavazott törvény csak azután lép érvénybe, ha azt az államelnöki kihirdette.