Magyar-román vízügyi együttműködésekről egyeztettet Vákár István

2017.08.09. | területi hírek

Magyar-román vízügyi együttműködésekről egyeztettet Vákár István

Magyarországi vállaltok küldöttségét fogadta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke kedden a Szászfenesi Vízmúzemban, a találkozót Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa kezdeményezte.

„Vízszűrő berendezéseket és vízművekben használt szoftvereket forgalmazó cégekkel, valamint egy vízügyre szakosodott építkezési vállalattal találkoztunk a tegnap. A három magyarországi vállalkozás számára bemutattuk a Szamos Vízművek (Compania de Apă Someș) Szilágy és Kolozs megyére kiterjedő legújabb projektjét.  Úgy gondolom ez a találkozó a tapasztalatcserére épült, sok hasznos dolgot tanulhattak egymástól. A találkozó pozitív hangvételben zajlott, így ezt egy közös együttműködés első lépéseként könyvelhetjük el” – tudtuk meg az alelnöktől.

Vákár István korábban, az egy éves önkormányzati tevékenységéről tartott beszámolójában mutatta be a Kolozs Megyei Tanács egyik legnagyobb projektjeként a Kolozs és Szilágy megye között kialakított vízhálózat tervét, amely által több települést is rákapcsolnak a gyalui víztorozó tavak rendszerére.