Ismét útra kelt a Communitas könyvkaraván

2019.02.15. | Communitas

Ismét útra kelt a Communitas könyvkaraván

Fotó: Serar Szabolcs

Idén 4 megye több mint 20 településére látogatott el a Communitas Alapítvány által szervezett könyvkaraván. A közel tíz éves program célja hogy, az anyanyelven való olvasást elősegítse a szórvány közösségekben, azáltal, hogy kulturális folyóiratokat és könyveket juttat el több településre.

Az alapítvány a könyvtárprogram keretében szórványkollégiumokat és magyar házakatkeresett fel: Fehér, Szeben, Beszterce-Naszód és Maros megye különböző településein. Könyveket művelődési folyóiratokat és kiadványokat adományoztak a települések magyar közösségeinek, oktatási intézményeinek. A karaván során kiosztott könyvadományok a Communitas Alapítvány Könyvkiadás Szaktestülete által támogatott kiadványok példányaiból, valamint az Országos Széchényi Könyvtárral való együttműködésből származik. A kulturális folyóiratok szintén az Alapítvány támogatott kiadványai.

„Hiánypótlók a könyvcsomagok ezeken a településeken, hiszen a magyar házakba ritkán jutnak el a magyar nyelvű kulturális folyóiratok, szépirodalmi és szakmai könyvek, az erdélyi kortárs magyar irodalom kiadványai. A kollégiumokba mesekönyveket, kötelező házi olvasmányokat, versesköteteket viszünk. Évről-évre újabb helyszíneket keresünk fel, célunk egyre több magyar ház és kollégium könyvespolcait feltölteni, hogy biztosíthassuk az anyanyelven való olvasás, tanulás lehetőségét.” – mondta Sólyom Réka programkoordinátor.