Hétvégén Szilágy megyében népszerűsítették a Minority SafePack kezdeményezést

2017.10.02. | területi hírek

Hétvégén Szilágy megyében népszerűsítették a Minority SafePack kezdeményezést

Az aláírásgyűjtési kampány keretében három Szilágy megyei településén zajlott tájékoztató a Minority SafePack kezdeményezésről. A Európai védelmet jogainknak – Minority SafePack kezdeményezés sikerességéért házról házra járnak annak érdekében, hogy összegyűljön a szükséges 20.000 aláírás Szilágy megyéből.

Az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének képviselő felhívták a figyelmet a kisebbségek jogait védő törvénycsomag fontosságára, amely nem kizárólag a szilágysági vagy az erdélyi magyarság számára biztosítaná a megillető jogokat, hanem minden európai őshonos kisebbségnek. Egy olyan Uniós jogalkotás a cél, amely által az őshonos kisebbségek ügyének rendezése nem tagállami, hanem európai uniós hatáskörbe tartozna.

„A falunapoknak, idősek napjának, szüreti mulatságoknak mind nagy jelentőségük van. Évszázadok hagyományait, értékeit elevenítik fel, és adják át az utánunk következő generációknak. Örökségünkről magunknak kell gondoskodni, és ne feledjük el, a Szilágyság kulturális sokszínűsége olyan érték, amely gazdagítja Erdélyt és egész Európát.” – mondta el Seres Dénes parlamenti képviselő, az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöke. Seres Dénes parlamenti képviselő és Szilágyi Róbert István, a Szilágy Megyei Tanács alelnöke október 1-jén a Varsolcon, Szilágypaniton és Dobán szervezett falunapokon vett részt, ahol üdvözleteiket és jókívánságaikat adták át.