Ház a szomszédban – slam poetryvel az erőszak ellen – hat erdélyi városban szervez előadást a nők elleni bántalmazásról az RMDSZ Nőszervezete

2017.11.24. | Aktuálpolitika

Az RMDSZ Nőszervezet szervezésében hat erdélyi városban mutatja be új, Ház a szomszédban – slam poetry-vel az erőszak ellen című előadását a  Nest – Erdélyi Összművészeti Gyűjtőpont. A Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalom keretében ezúttal olyan közlési formát választottak a kezdeményezők, amely erős, explicit, kendőzetlen és ugyanakkor szókimondó módon beszél a nőket érő bántalmazásokról.

Amikor bántanak egy nőt, ne forduljunk el, ne hallgassunk róla! Legyen bátorságunk közbelépni, amíg nem késő, hiszen a nők elleni erőszak nem magánügy!” – áll a Szövetség Nőszervezetének felhívásában.

Saját tapasztalataikat öntik slambe az előadásban résztvevő szerzők, arra keresik a választ, hogy mi adhat okot arra, hogy bántalmazóvá váljon valaki, melyek azok a gyermekkorból átörökített attitűdök, amelyek az erőszakhoz való hozzáállásunkat, viszonyunkat is meghatározzák.

A Ház a szomszédban– slam poetryvel az erőszak ellen cím a bántalmazást követő átmeneti menedékre utal.

Az RMDSZ Nőszervezete a NEEEM-kampány részeként beszélgetéseket, női kávéházakat is szervez, továbbá arra hívja fel a figyelmet, hogy ne csak a Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének Világnapján, hanem minden nap mondjuk el bátran: az erőszak nem opció, nem magánügy és mindenkinek felelőssége tenni ellene!

Az első slam előadásra november 25-én, a Nők Elleni Erőszak Megszüntetetésének Világnapján kerül sor Marosvásárhelyen, a Köpeczi-Teleky Házban, 19 órától.

További helyszínek:

Csíkszereda, november 26. vasárnap, Ólommadár, 16:00