Hajszál híján legyőztük a horvátokat a kisebbségek focibajnokságán

2017.09.12. | MIÉRT
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Hajszál híján legyőztük a horvátokat a kisebbségek focibajnokságán

Temes megye képviselte az erdélyi magyarokat azon a focibajnokságon, amelyen romániai kisebbségek mérkőztek meg egymással. Az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala és a Román Labdarugó Szövetség harmadik rendezvényén a magyar kisebbséget a Temes Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács – a Magyar Ifjúsági Értekezlet tagszervezete – képviselte a pályán. A Tötös István csapatkapitány által összeállított csapatban helyet kaptak a megye magyarlakta településeinek tehetséges labdarugó fiataljai, Temesvár mellett Ótelek, Végvár és Újszentes is megjelent.

Pénteken a Sokszínűség Képei képzőművészeti kiállítást nyitották meg, ahol mind a húsz romániai nemzeti kisebbség megjelent legalább egy alkotással, szombaton pedig Újszentesen megkezdődtek a labdarúgó torna mérkőzései.  

A magyarok a lipovánokat 2-1 re, az olasz kisebbség csapatát pedig 4-2 re győzték le, a döntőig vezető úton már a csehek és szlovákok, majd a rutének léptek pályára ellenük. A döntőben – bár játékban jobbak voltak a fiúk – a szerencse nem tartott velük, több kapufa után egy öngóllal 1-0-ás vereséget szenvedtek a horvát kisebbség csapatától. 

A torna kezdete előtt minden remény megvolt rá, hogy a korábbi harmadik, illetve második hely után az idén még egyet léphetnek előre és a dobogó legfelsőbb fokára állhat végre a magyar csapat – közölte Oláh Gábor, a MIÉRT elnökhelyettese.

„A fiúk mindent megtettek, nagyszerűen küzdöttek, és ami a legfontosabb, hogy teljes sportszerűségről tanúskodik a játékuk. Az elmúlt időszak magyarellenes megnyilvánulásaira a sport és az ehhez hasonló rendezvények lehetnek a  jó példa, ahol nemzetiségtől függetlenül mindenki jól érzi magát. Nekünk az a dolgunk, hogy ezt a mindennapi életben is gyakorlatba ültessük, a Magyar Ifjúsági Értekezlet pedig ezért is kezeli prioritásként a sport tevékenységeket a továbbiakban” – fogalmazott az elnökhelyettes.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.