Borbély László beszélgetőkönyvét mutatták be Zilahon

2017.10.13. | területi hírek

Borbély László beszélgetőkönyvét mutatták be Zilahon

Borbély László A politika színpadán című beszélgetőkönyvét mutatták be október 12-én, csütörtökön a zilahi Ioan Sima Művészeti Múzeumban. Borbély Lászlót az est házigazdája, Seres Dénes parlamenti képviselő köszöntötte, majd a könyv részleteiről Fejér László újságíró kérdezte.

Seres Dénes parlamenti képviselő köszöntőjében elmondta: „Borbély László az egyik vezéregyénisége az elmúlt közel 30 évnek, a rendszerváltást követően különböző tisztségeket, feladatokat vállalt. Államtitkárként, képviselőként, több ízben miniszterként nagyon hasznos, céltudatos munkát végzett. Pragmatikus embernek ismertem meg, aki mindig tisztán látta, mit és hogyan kell tenni. Céltudatosság jellemezte már a kezdetektől fogva, a tárgyalás híve volt, pontosan tudta, hogyan kell párbeszédet folytatni a többséggel. Csapat emberként mindig a közérdeket tartotta szem előtt”.

Az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöke kiemelte, Borbély László munkássága emlékezetes marad a szilágyságiaknak is, az ő nevéhez kötődik a vízellátási és csatornázási program, az ANL lakások, vagy éppen a zöldház program beindítása is. A szilágysági közösség is haszonélvezője a mai napig ezeknek.

„A könyvben betekintést nyerhetünk a magánéletébe, az ifjú korába, megismerhetjük mindazt, ami elvezetett odáig, hogy Borbély László politikus legyen, amely hozzájárul személyisége kialakulásához. Tisztelői vagyunk, köszönjük mindazt, amit az elmúlt huszonhét évben tett. Büszke vagyok arra, hogy kollégák lehettünk, együtt dolgozhattunk, és arra is büszke vagyok, hogy a barátomnak mondhatom őt” – hangsúlyozta Seres Dénes.