Bihar megye fő fejlesztési irányvonalairól tárgyaltak

2017.03.16. |

Bihar megye fő fejlesztési irányvonalairól tárgyaltak

Bihar megye fő fejlesztési irányvonalainak megállapítását célzó egyeztető kerekasztal keretében találkozott márciusban két alkalommal az öt parlamenti jelenléttel bíró politikai alakulat bihari képviselete: a Szociáldemokrata Párt, a Nemzeti Liberális Párt, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Liberális Demokrata Szövetség, valamint a Mentsük meg Romániát Szövetség.

Mindkét alkalommal, március 1-jén és 16-án, a megye gazdasági és társadalmi fejlődését, a vállakozói környezet javítását és a turizmus fejlesztését célzó létfontosságú infrastrukturális projektek támogatásáról szóló közös fellépésről tárgyaltak. Az erről szóló megállapodás, amelyet a résztvevők közül négyen, a Szociáldemokrata Párt, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Liberális Demokrata Szövetség, valamint a Mentsük meg Romániát Szövetség vezetői láttak el kézjegyükkel, a következő fontos elemeket tartalmazza:

1. közös fellépés az erdélyi autópálya  munkálatainak újraindítása és befejezése érdekében;

2. a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér új utasforgalmi termináljának fejlesztése érdekében tett lépések támogatása;

3. a Nagyváradi Egyetem tudásközpontjainak létrehozása és fejlesztése, azokon a szakterületeken, ahol az akadémiai és tudományos kutatási feltételek adottak.

Az aláírók elkötelezték magukat, hogy a megállapodásban szereplő kérdésekben születő, a felek által megfogalmazott kezdeményezéseket támogatják és ezekben az ügyekben tartózkodnak egymás álláspontjának minősítésétől vagy választási célzatú politikai bírálatától.