Az RMDSZ meghirdeti 2018. évi pályázatait (AUDIO)

2018.02.26. | Communitas

Az RMDSZ meghirdeti 2018. évi pályázatait (AUDIO)

Művelődési, ifjúsági és sport rendezvények, kiadványok támogatása, szakmai gyakorlatok és alkotói ösztöndíjak finanszírozására hirdet pályázatot a Romániai Magyar Demokrata Szövetség a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából. A Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg. A kiírásokat a centenárium, a kulturális örökség európai éve, valamint Mátyás király születésének 575. és trónra lépésének 560. évfordulója jegyében hirdetik meg, továbbra is kiemelten figyelnek az ifjúsági szervezetek erősítésére, a fiatal vezetők készségeinek fejlesztését célzó képzések finanszírozására.

Mától, 2018. február 26-tól sajtótermékek nyomtatására, oktatók, kutatók konferenciára való utazásának támogatása, a szórványban működő magyar házak működésére, iskola utáni foglalkozások és szakkörök szervezésére, különböző rendezvények lebonyolítására, valamint a szórványgondozó lelkészek útiköltségeinek támogatására lehet pályázni.

2018-ban a centenárium emlékévében két témában hirdetnek pályázatot. A már elindított, a román-magyar együttélésről szóló drámaíró pályázat mellett „A romániai magyarok száz éve” elnevezésű kiírással olyan rendezvények szervezését támogatják, amelyek erősítik az erdélyi magyar közösség identitástudatát és a román közösséggel való párbeszédet.

Pályázni a következő kategóriákban lehet:

1. Szórvány Szaktestület (rendezvények, Magyar Házak, szórványgondozó lelkészek támogatása), leadási határidő: 2018. március 19.

2. Sajtó Szaktestület, leadási határidő: 2018. március 19.

3. Utazástámogatás Szaktestület, leadási határidő: 2018. március 23.

4. Művelődési Szaktestület: 2018. március 14.

5. Sport Szaktestület: 2018. március 16.

6. Ifjúság Szaktestület: 2018. március 13.

7. „A romániai magyarok száz éve”

8. A román-magyar együttélésről szóló drámaíró pályázat: 2018. június 30.

A Communitas Alapítvány további szaktestületeinél március elejéig meghirdetésre kerülnek az alkotói ösztöndíj, az egyetemi szakmai gyakorlatok és a könyvkiadást ösztönző pályázatok is.

Bővebb információk a Communitas Alapítvány titkárságán igényelhetők a 0264-594 570, 0723-250 324, 0736-444437 telefonszámokon, valamint a communitas@rmdsz.ro e-mail címen. A pályázati kiírások megtalálhatók a www.communitas.ro oldalon.

Hanganyag:
Sólyom Réka nyilatkozata